vegis.ro%20

Tipuri de ceaiuri și beneficiile acestora pentru sanatate

ceaiuri-sanatate


Chiar daca am mai vorbit despre ceaiuri o sa revenim asupra acestui subiect care se pare ca este cautat de catre toata lumea.
Considerat de mii de ani în Orient ca o cheie pentru o stare bună de sănătate, fericire, și înțelepciune, ceaiul a atras atentia cercetatorilor din Occident, care au descoperit multe beneficii in diferite tipuri de ceaiuri.

 

   Studiile au descoperit că unele ceaiuri pot ajuta impotriva cancerului, bolilor de inima, si diabetul zaharat; încurajeaza pierderea in greutate, scade colesterolul, și aduce vigilență mentală.
 Ceaiul de asemenea, poate să aibă calități antimicrobiene.
"Nu este ceva rau in a bea ceai", spune purtatorul de cuvant al American Dietetic Association Katherine Tallmadge, MA, RD, LD. "Cred că este o alternativă foarte bună a cafelei. În primul rând, ceaiul are mai putina cofeina. E destul de bine stabilit că, compușii din ceai - flavonoidele  - sunt bune pentru inima si pot reduce tumorile canceroase".

Ceaiul verde : Acesta are o concentrație mare de EGCG și a fost studiat pe scara larga. Antioxidant puternic, ceaiul verde poate preveni dezvoltarea cancerului vezicii urinare, de sân, plămân, stomac, pancreatic, si forme de cancer colorectal, previne înfundarea arterelor, arde grasimile, reduce riscul de tulburari neurologice, cum ar fi Alzheimer și Parkinson boli, reduce riscul de accident vascular cerebral si imubunatateste nivelul colesterolului.

Ceaiul negru : Ceaiul negru are cel mai mare conținut de cafeină și reprezinta baza pentru ceaiurile aromate. Studiile au aratat ca ceaiul negru poate proteja plamanii de la daune cauzate de expunerea la fumul de tigara. De asemenea, poate reduce riscul de accident vascular cerebral.

Ceaiul alb : Un studiu a aratat ca ceaiul alb are proprietati anticancerigene mai puternice comparativ cu alte ceaiuri.

Ceaiul Oolong : Într-un studiu pe animale, antioxidantii dati de ceaiul oolong s-au dovedit a avea un nivel mai scazut de colesterol rau. O varietate de ceai oolong, Wuyi, este puternic comercializat ca fiind un supliment ce ajuta lapierderea în greutate.

Ceai Pu-erh : Considerat un ceai negru, frunzele sale sunt folosite în prăjituri. Un studiu pe animale au aratat ca animalele carora li s-a administrat pu-erh au dus la o scadere în greutate și reducerea colesterolului LDL.

    

    Fabricat din plante, fructe, semințe sau rădăcini , ceaiurile de plante au concentrații mai mici de antioxidanti decat ceaiul verde, alb, negru, și oolong. Compozițiile lor chimice variază mult în funcție de planta utilizată.

   Soiuri includ ghimbir, ginkgo biloba, ginseng, hibiscus, iasomie, macese, menta, rooibos (ceai rosu), musetel, și echinacea.

  Iată câteva constatări:

Ceaiul de musetel: antioxidanti lui ar putea ajuta la prevenirea complicatiilor de diabet zaharat, cum ar fi pierderea vederii și leziuni renale, și frânează creșterea celulelor canceroase.
Echinacea: folosit in lupta cu raceala, totusi cercetarile pe Echinacea a fost neconcludente.
Hibiscus: Un mic studiu a constatat ca bautul a trei cesti de ceai de hibiscus de zi cu zi a dus la scaderea tensiunii arteriale la un nivel normal.
Rooibos (ceai rosu): o planta din Africa de Sud. Deși are flavonoide - proprietati care ajuta in lupta impotriva cancerului, studiile medicale au fost limitate.

FDA avertizeaza impotriva administrarii de suplimente, care includ:

Tataneasa
Ephedra
Scoarta de salcie
Sclipeț
Lobelia
Chaparral

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: