vegis.ro%20

Limba Cerbului (Navalnic) Beneficii si Proprietati

limba-cerbului-beneficii-proprietatiLimba Cerbului sau Navalnicul este unul dintre remediile naturiste mai putin cunoscute pe plan international insa in Romania este folosit foarte des; are efecte curative impresionante pentru problemele de blocaj a vezicii biliare sau pietre la fiere.

Limba Cerbului, sau Navalnicul, este o specie de feriga care creste in principal in zonele umbroase din padurile de fag si se numara printre cele mai versatile si bine cunoscute planete medicinale romanesti.

Desi este in principal folosita pentru problemele biliare, cercetatorii arata ca aceasta planta are actiune colagoga, favorizand evacuarea bilei in duoden. Planta de Limba Cerbului sub forma de infuzie are numeroase aplicatii atat ca uz intern cat si ca uz extern.

Datorita efectului sau astringent, aceasta vindeca bolile pulmonare, degajeaza caile respiratorii, ajuta expectorarea si calmeaza tusea.

Tot infuzia de Limba Cerbului trateaza si cazurile de diaree acuta manifestate in combinatie cu episoade de febra.

Pentru uz extern, Limba Cerbului se foloseste pentru vindecarea ranilor si pentru curatarea scalpului de seboree.

Pentru a face o infuzie in 250 ml de apa se foloseste o lingurita de plante. Se recomanda maxim 3 cani pe zi. Consumul de ceai din aceasta planta provoaca transpiratie si diureza.

Ceai de Limba Cerbului (Navalnic) 120 gr Dorel Plant

limba-cerbului-beneficii

 1a1 pret plafar

Contribuie la :

acest produs are rol diuretic, astringent, diaforetic, cicatrizant, colagog.

  • uz intern: utilizat în bolile pulmonare, degajează căile respiratorii, calmează tusea, în combaterea diareii, a febrei și în caz de diureză scăzută; favorizează evacuarea bilei în duoden, recomandat în obstrucțiile vezicii biliare.
  • uz extern: ajută la vindecarea ranilor, tratează părul gras și seboreea.

Mod de preparare :

Se face infuzie dintr-o lingura mare de amestec de plante la 500 ml apă, când apa dă în clocot, se pun plantele, se acoperă, se opresc din fiert și se lasă la răcit 15-20 de minute.

DOZA  RECOMANDATĂ PENTRU CONSUMUL ZILNIC:

Se beau 2-3 pahare (a câte 150ml) de ceai pe zi.

Contraindicatii:

Nu sunt contraindicaţii. 

Atentionarii :

Acest produs este un supliment alimentar. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consum zilnic. A nu se lasă la îndemână și la vederea copiilor mici. A nu se utiliza după data de expirare, înscripționată pe ambalaj. 

A nu se utiliza de femeile însărcinate sau care alaptează.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: