vegis.ro%20

Deodorant natural facut in casa - Evitati Parabenii!

 

deodorant-natural-facut-in-casaPoate ca multi dintre voi sunteti alergici la diferite parfumuri sau deodorante sau poate pur si simplu nu doriti sa folositi acele parfumuri care contin paraben, un conservant sintetic care se regaseste in mai toate produsele cosmetice. Parabenul prelungeste termenul de valabilitate al acestor produse cosmetice. Ei mai sunt cunoscuti si dupa denumirile: methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, isobutylparaben, isopropylparaben si benzylparaben. Foarte multi specialisti afirma ca exista o stransa legatura intre acesti parabeni si cancerul de san, parabenii stimuland productia de estrogen. Estrogenul face ca celulele sa se divida, ceea ce poate fi o cauza a cancerului de san.

Exista pe piata multe deodorante BIO, dar poate mult prea scumpe pentru unii dintre dumneavoastra, iata de ce vin cu o reteta pentru un deodorant pe care il puteti face in casa foarte simplu:

 

  • 3 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri bircabonat de sodiu
  • 10 picaturi ulei esential de lavanda
  • 10 picaturi ulei esential de ....... orice altceva doriti dumneavoastra, dupa preferinte


Fiind 100% natural este recomandat femeilor insarcinate. Se pune bicabonatul de sodiu, amidonul alimentar si uleiul. Se adauga uleiul de cocos pana se face o solutie lichida. Daca vi se pare prea lichida mai adaugati putin amidon alimentar. La urma se adauga cateva picaturi din uleiul esential mai sus mentionat sau orice alt ulei esential, doar ca trebuie sa fie ulei esential cosmetic, pentru a putea fi suportat de piele.


Se foloseste sub brat unde va intra in piele foarte usor. Rezista mult mai bine in timp si este mult mai ieftin decat multe alte deodorante din comert.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: