vegis.ro%20

Ce sunt Hemoroizii, cauze si tratarea lor

tratament hemoroizi

Hemoroizii sunt vase de sange situate in musculatura neteda a peretilor rectului si anusului. Ele sunt o parte normala a anatomiei și se află la intersecția dintre artere si vene.Sunt clasificati în funcție de pozitia  în care acestia se află: hemoroizi externi si hemoroizi interni.

Hemoroizii pot deveni o problemă numai atunci când încep să se umfle, provocând mâncărimi , durere și / sau sângerare.


         Care sunt cauzele hemoroizilor?
      Umflarea hemoroizilor  apare atunci când există o creștere a presiunii în vasele mici, care alcătuiesc hemoroizi făcându-le să se umfle cu sânge.

     Creșterea presiunii poate fi cauzata de o varietate de factori:
Dieta scazuta in fibre determina o persoana sa se forteze pe scaunul de toaleta, creascand presiunea în vasele de sânge.
Sarcina este asociata cu umflarea hemoroizilor și este probabil cauzata de presiunea crescuta a uterului pe rect și anus. În plus, modificările hormonale pot slabi muschii care sustin rectul și anusul.
Statul prelungit pe toaletă poate crește presiunea în vasele de sânge
Obezitatea
Diareea , acuta și cronica
Cancerul de colon
Interventii chirurgicale rectale din trecut

      

       Care sunt semnele si simptomele aparitiei hemoroizilor?

    Hemoroizii sunt cele mai frecvente cauze ale sangerarilor rectale și anale. Cele mai frecvente simptome sunt prurit anal, durere, umflare și prezenta unor anumite noduri in zona anusului.

      Sangerarea rectala sau sangele din scaun nu este normal si poate proveni de la hemoroizi, dar si de la tumori. Daca apare sangerarea rectala, este important să contactați personalul medical sau să solicitati asistență medicală de urgență. Acest lucru este important mai ales în cazul în care luati pastile pentru subtierea sangelui.
      Când un hemoroid intern se inflameaza, aceasta poate provoca umflarea. Acest lucru în sine nu produce durere.Trecerea unui scaun tare poate îndepărta mucoasa subțiată de hemoroizi cauzand sangerari nedureroase. Cu toate acestea, hemoroizii umflati pot  provoca, de asemenea,un spasm al muschilor care inconjoara rectul și anusul care provoaca durere, mai ales în cazul în care ies în afara anusului. Un nodul poate fi simtit la pragul anal. Hemoroizii interni pot provoca cheaguri care duc la dureri mari.
     Din hemoroizii inflamati se poate scurge mucus care poate provoca inflamarea pielii din jurul anusului care provoacă stari de arsură și mâncărime, cunoscut sub numele de  prurit. Oricum este foarte important sa nu ingnorati sangele din scaun pentru ca ar putea sa nu fie de la hemorozi ci de la tumori anale.
    Hemoroizii externi sunt total diferiti fata de cei interni, deoarece sunt acoperiti de piele și terminatii nervoase deci sunt durerosi.  Hemoroizi externi pot duce la piele in exces in zona anala , care poate cauza dificultăți de  curățare după un scaun, ceea ce duce la infectii ale pielii secundare.

      Cum tratam hemoroizii?
   Cel mai indicat este sa prevenim formarea lor.Dieta si hidratarea adecvata sunt foarte importante pentru a menține un tranzit intestinal normal. Simptomele hemoroizilor pot sa apara si la cei cu scaun tare si constipatie cat si la cei cu scaun foarte moale si diaree.

      Pentru pacientii cu constipatie, pot fi necesare diete bogata in fibre, hidratare adecvată .

      Pentru cei cu scaun foarte moale,se recomanda medicamente antidiareice și eventual reglarea dietei. Aceste măsuri preventive pot reduce incordarea, care este necesară pentru a avea un scaun, reducând astfel presiunea din interiorul vaselor de sange si pentru a preveni umflarea lor.
  Odată ce simptomele hemoroidale se dezvolta, o varietate tratamente exista, în funcție de situația și severitatea hemoroizilor.
   Se recomanda: Bai de sezut calde, stând într-o cada cu apă caldă timp de 20 minute, de două sau de trei ori pe zi poate fi de ajutor. Evitarea alimentelor condimentate poate împiedica mancarimile anale.
     Inflamatia poate fi controlată cu  creme sau supozitoare. Unele ingrediente  includ doze mici de anestezice topice pentru a va ajuta cu simptomele. Altele conțin astringente care ajuta micsorarea tesuturilor umflate. Ambele pot conține steroizi in doze mici (hidrocortizon) pentru a reduce inflamatia.Foarte indicata este lamaia care intareste vasele de sange.Aflati mai multe aici despre efectele benefice ale consumului de lamai.
     De asemeni se pot folosi benzi elastice pentru a sugruma alimentarea cu sange a tesuturilor hemoroidale. Pentru cei in stadiu avansat se recomanda interventia chirurgicala care presupune indepartarea hemoroizilor cu bisturiul sau cu laserul.
     Cel mai bine este sa prevenim aparitia lor pentru ca hemoroizii nu vor disparea niciodata, dar pot fi controlati printr-o nutritie sanatoasa.

HemoTreat H Unguent Hemoroizi 50ml GLOBAL TREAT

global treat hemotreat h unguent hemoroizi 50ml 36461

1a1 pret plafar

 

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: