vegis.ro%20

Adevarul despre Tigara Electronica

tigara electronica

Ce este tigara electronica?  

Tigara electronica este un dispozitiv cu baterii, care transformă nicotina, arome si alte substante chimice intr-un abur, care pot fi inhalate. Cele care conțin nicotină oferă diverse concentrații de nicotină. Cele mai multe sunt concepute pentru a arata ca o țigară de tutun, dar unele arata ca obiecte de zi cu zi, cum ar fi pixuri sau drive-uri USB.

 


Cum functioneaza tigara electronica?


    Nicotina sau aromele sunt dizolvate în propilen glicol, iar atunci când este încălzit, puteți inhala vaporii.

Procesul de utilizare a unui tigari electronice este numit pufait mai degrabă decât fumat.

    Deși multe tigari electronice sunt concepute pentru a arata ca tigarile obisnuite,ele nu reproduc exact experiența fumatului, mai ales atunci când vine vorba de cantitatea de nicotina inhalata. Cele mai multe dintre tigarile electronice permit absortia nicotinei prin  fluxul sanguin, prin țesutul moale al obrajilor (mucoasei bucale), în loc de prin plămâni, așa cum o face cu o țigară de tutun.
    Nicotina de la o țigară normala ajunge la creier mult mai rapid, ceea ce o face mai captivanta si mai satisfacatoare.
    Restrictiile fiind tot mai mari impotriva fumatului si a locurilor publice in care se poate fuma,tigara electronica rezolva problema fumatorilor care astfel nu mai au restrictii.


Poate ajuta tigara electronica sa renuntati la fumat?

 

    Abia aparute pe piata este totusi destul de prematur sa se dea un raspuns 100% sigur,dar unele studii arata ca dupa cateva luni de fumat din tigara electronica unele persoane s-au lasat de fumat definitiv.

    Cantitatea de nicotina continuta de tigarile electronice poate fi comparata cu cantitatea de nicotina aflata in plasturii cu nicotina care sunt folositi in tratamentul celor care vor sa se lase de fumat.
    Studiile arata ca tigarile electronice nu au efecte adverse si nu fac mai mult rau organismului decat plasturii cu nicotina.Desi nu se poate spune clar ca ajuta la fumat totusi oamenii se folosesc de ele in speranta ca pot fi ajutati sa renunte la tigarile clasice mult mai nocive.


Sunt tigarile electronice periculoase?


    Nicotina din tigarile electronice cu siguranta nu te va ucide.Este fumatul nicotinei dintr-un recipient de metal și plastic, mai sigur decât o țigară? Țigările obisnuite sunt deja un rău greu de imaginat, ceva mai rău nu cred ca se poate.
    Pentru un parinte care incearca sa renunte (știm că fumatul pasiv este un risc foarte mare pentru copii) daca o tigara electronica il va tine departe de fumatul obisnuit atunci este un lucru bun.
    Pe de alta parte pentru un fost fumator daca va incerca aceste tigari exista riscul sa se apuce din nou de fumat.
    Aproximativ 80% până la 90% din fumatori sunt dependenti de nicotina din tigari. Corpul tau se obisnuieste cu ea și de-a lungul timpului, ai nevoie de nicotina sa te simti normal(exact ca un drog). Daca incercati sa renuntati brusc veți avea pofte puternice si puteti simți anxietate și iritabilitate.

    Va recomand sa cititi si Sfaturi:Cum sa renuntati la fumat.

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: