vegis.ro%20

Totul despre boala Parkinson si tratamente

boala parkinson

Boala Parkinson afectează celulele nervoase din creier care produc dopamina. Simptomele bolii Parkinson includ rigiditate musculara, tremur, precum și schimbări în vorbire și mers. După diagnostic, tratamentele pot ajuta la ameliorarea simptomelor, dar nu exista nici un leac.
Tipul și severitatea simptomelor manifestate la o persoană cu boala Parkinson variaza la fiecare individ in parte precum și de stadiul bolii Parkinson. Simptomele bolii Parkinson de obicei începe să apară între vârstele de 50 și 60. Ele se dezvolta lent si de multe ori trec neobservate de către familie, prieteni și chiar persoana care le are.
Un număr mic de persoane au simptome pe o singură parte a corpului care nu trece la partea cealaltă.
    Simptomele care se dezvolta in stadiile incipiente ale bolii într-o singură persoană se poate dezvolta până mai târziu sau deloc, într-o altă persoană.


Cele mai frecvente simptome includ:


    Tremur  de multe ori într-o mână, braț sau picior. Tremurul cauzat de boala Parkinson apare atunci când persoana este trează și sta așezata sau în picioare și dispare atunci când persoana se deplasează pe partea corpului afectata.
    Rigiditate musculară (rigiditate) și dureri musculare. Una dintre cele mai frecvente semne timpurii ale bolii Parkinson este un leagăn redus al bratelor pe de o parte, atunci când persoana este merge pe jos, care este cauzata de rigiditate musculară. Rigiditatea poate  afecta, de asemenea, muschii de la picioare, fata, gat sau alte părți ale corpului și poate provoca dureri si crampe musculare.
    Mișcare lentă, limitată (bradikinezie), mai ales atunci când persoana încearcă să se mute dintr-o poziție de repaus.
    Slăbiciune a muschilor feței și a gâtului . Vorbitul si inghititul poate deveni mai dificil, iar persoana se poate sufoca, tusii sau saliva. Discursul devine mai moale și monoton. Slabiciunea muschilor fetei poate provoca un fix, adesea numit "masca Parkinson."
    Dificultăți ale mersului (tulburări de mers) și echilibrului (instabilitate posturală). O persoană cu boala Parkinson este probabil să mearga cu pași mici și cu picioarele apropiate,aplecata usor de spate. Problemele de echilibru si postura poate duce la căderi frecvente. Dar aceste probleme, de obicei, se dezlvolta in stadiul avansat.
    Tremurul este adesea primul simptom al bolii Parkinson pe care membrii familiilor acestora il observa. La inceput tremurul poate apărea într-un singur braț sau picior sau numai pe o parte a corpului. Tremurul poate afecta bărbia, buzele și limba . Pe măsură ce boala progresează, tremurul se poate răspândi la ambele părți ale corpului. Dar, în unele cazuri, tremurul rămâne pe o singura parte.

    Stresul emoțional și fizic au tendința de a face tremurul mai vizibil. Somnul , relaxarea completă reduce sau poate opri tremuratul.
Boala Parkinson poate cauza multe alte simptome .

Acestea pot include:

    Scăderea dexteritatii si coordonarii. Modificări ale scrisului de mână pana la scrisul din ce in ce mai mic. Abilitățile atletice scad, precum și activități de zi cu zi, cum ar fi imbracatul si chiar mancatul.
   Crampe ale muschilor si articulatiilor.
   Matreata mai abundenta.
   Probleme digestive și urinare. Apar constipoatia si probleme urinare.
   Probleme cu functii involuntare sau automate ale corpului, cum ar fi transpirație crescută, scăderea tensiunii arteriale , atunci când persoana se ridică în picioare (hipotensiune arterială ortostatică) și probleme cu functia sexuala . Aceste simptome pot fi, de asemenea, cauzate de condițiile de bolii Parkinson-plus de  medicamentele utilizate pentru tratament.
   Congelarea , o incapacitate bruscă, scurtă de a va misca. Aceasta afecteaza cel mai adesea mersul pe jos.
   Probleme cu somnul, starea de spirit și de gândire, de asemenea, sunt frecvente la persoanele care au boala Parkinson.
Problemele cu somnul pot  duce la anxietate , depresie sau neliniște fizică.
    O persoană cu boala Parkinson poate deveni lenta, fricoasa, indecisa și pasivă. Persoana poate vorbi mai rar si poate ramane inactiva dacă nu este  încurajata să se miște. Depresia este foarte frecventa la persoanele cu această boală și poate fi cauzată de modificări chimice in creier. Depresia de multe ori se imbunatateste cu tratament adecvat.
Pana la o treime din persoanele cu boala Parkinson poate dezvolta dementa si confuzie, similare cu boala Alzheimer.         

    Depresia poate contribui în continuare la pierderi de memorie și confuzie. Pierderea memoriei si halucinațiile pot fi uneori cauzate de medicamente luate pentru a trata boala Parkinson.
    Tratamentul poate ajuta la controlul simptomelor in timpul primelor stadii ale bolii Parkinson. Deoarece boala progresează, medicamentele pot deveni mai puțin eficace. Boala Parkinson poate cauza o varietate de alte simptome pe măsură ce avansează.
    Factorii de risc pentru boala Parkinson sunt greu de identificat, deoarece cauza bolii nu este cunoscută. Vârsta avansata este singurul factor de risc cunoscut pentru boala Parkinson .Cele mai multe cazuri de boala Parkinson apar dupa 50 de ani,dar exista si exceptii cand poate aparea imediat dupa 30 de ani.

    Daca exisat un istoric familial al bolii Parkinson creste semnificativ riscul de a avea in viitor aceasta boala.
    Unele cercetari sugereaza ca expunerea pe termen lung la anumiti factori de mediu, cum ar fi pesticide, produse chimice sau apa infestata poate creste riscul unei persoane de a dezvolta boala Parkinson,dar acest lucru nu a fost dovedit cu certitudine.

Tratamente alternative pentru boala Parkinson.


   Terapia alternativă cuprinde o varietate de discipline, inclusiv acupunctura , imaginația ghidată, chiropractica, yoga , hipnoza, biorezonanta , aromoterapie , relaxare, remedii pe bază de plante, masaj , si multe altele.

   Vitamina E este un tratament alternativ, care ar putea ajuta persoanele cu boala Parkinson .
Cum ajuta Vitamina E persoanele cu boala Parkinson?

   Unii experți au sugerat că 800 UI la 1.200 UI pe zi de vitamina E poate ajuta la ameliorarea unor simptome de Parkinson.

   Vitamina E ajuta la producerea de celule roșii (celule care transportă oxigen).
   Ca un antioxidant, protejeaza membranele de daunele provocate de radicalii liberi (molecule instabile în organism).
              Deși nedovedit, unii oameni pretind ca vitamina E:
Poate reduce riscul de a dezvolta cancer la stomac , colon , sân și cancerul de col uterin
Ajută la tulburari neurologice
Ajută la bolile cardiovasculare
Ajuta la combaterea procesului de imbatranire
Reduce intoxicatia cu plumb, mercur, cupru
Protejează împotriva toxinelor din mediu
Poate proteja impotriva orbirii care rezultă din degenerescenta maculara
     De unde pot obține vitamina E?

   Cel mai bun mod pentru a obține vitamina E este de a manca o dieta bogata in alimente care conțin vitamina-E. Unele alimente bogate in vitamina E sunt legumele de culoare verde inchis, oua, peste, nuci, organe interne, soia, uleiuri vegetale, germeni de grau si produse din cereale integrale. Puteți achiziționa, de asemenea, suplimente cu vitamina E .


     Exista si alte tratamente alternative pentru boala Parkinson?

 

Exercițiile. Deși nu sunt neapărat un "tratament alternativ", exercițiile de Tai Chi și yoga poate reduce stresul, ajuta sa fiiti mai relaxat si crește energia, echilibrul și flexibilitatea.
Dieta. Folosind o dieta adecvata personalizata de un nutritionist va poate ajuta sa va simtiti mai bine.
Atitudinea pozitivă. Având o perspectivă pozitivă nu se poate vindeca boala Parkinson, dar poate reduce stresul si va ajuta sa va  simtiti mai bine!

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: