vegis.ro%20

Exista o legatura dintre cancer si stres. Mit sau realitate?

stresul si cancerul tratamente naturiste

 

Oamenii de stiinta insista ca exista o legatura intre stres si cancer.Ei au analizat mai multe studii care arată o legătură clară între stres și cancer, inclusiv cancerul de san. Stresul se manifestă prin  dureri de cap, dureri la nivelul membrelor și apatie sau nervozitate.
Până în prezent, diverse studii arata rezultate contradictorii. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Maastricht, Olanda, au analizat legaturile dintre episoadele de stres din  viața unei persoane și a riscului de cancer de san. Chiar moartea unui prieten sau a unei rude influențează geneza unor forme de cancer. Alte studii au aratat ca stresul sever, chiar dacă se întâmplă de doar câteva zile, slăbește sistemul nostru imunitar, facandu-ne mai vulnerabili la o serie de probleme de sanatate.


     Cercetatorii banuiesc ca acest lucru este cauzat de un hormon de stres numit cortizol, care poate afecta celulele sistemului imunitar și poate  limita capacitatea acestora de a lupta cu bolile. Mai mult decât atât, oamenii de stiinta de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelanda, au aratat ca stresul împiedică vindecarea ranilor. Acest lucru este demonstrat de faptul că pacientii care sunt foarte nervosi  inainte de o operatie, se simt mult mai rau și sunt mai vulnerabili la infectii postoperatorii.

     Stresul se manifesta de multe ori cu toane, dureri de cap, dureri la nivelul membrelor și descurajare. Toate acestea pot  duce la dezechilibre emotionale cum ar fi depresia.
     Stresul te face sa arzi mai putine calorii si cortizolul poate reduce de fapt, capacitatea organismului de a elibera de grasime din depozitele sale de grăsime si de a o folosi pentru energie.  Hormonii de stres duc la cresterea tesutului adipos din regiunea abdominală.
     Se crede că glicemia ridicată din cauza stresului si dieta contribuie la dezvoltarea rezistentei la insulina,ca urmare apetitul este crescut în timp ce capacitatea organismului de a arde grasimi este scăzută. Stresul este o parte a problemei moderne a  ratei de crestere a obezitatii  și diabetului.

     Stresul inhibă producția și activitatea celulelor natural killer, cunoscut sub numele de celule NK, până la 50%. Celulele NK sunt responsabile pentru identificarea și distrugerea celulelor canceroase. Chiar mai înfricoșător, stresul cronic poate accelera cresterea celulelor canceroase in organism si chiar poate  bloca capacitatea organismului de a lupta cu cancerul.
     Citeste si despre alimentele care iti intaresc sistemul imunitar si ajuta in lupta impotriva cancerului.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: