vegis.ro%20

Remedii naturale impotriva respiratiei urat mirositoare care le puteți utiliza la domiciliu

halitoza

 

Halitoza sau respiratia urat mirositoare a afectat omenirea de generații. Pentru a combate respiratia urat mirositoare, grecii foloseau tratamentete precum clătirea gurii cu vin alb, semințe de anason și smirnă, în timp ce italienilor le plăcea să folosească o apă de gură făcută din  salvie, scorțișoară, semințe de ienupăr, rădăcină de chiparos și frunze de rozmarin.


     Mulți oameni se gândesc la căile de atac pe termen scurt pentru această problemă, decat sa aiba în vedere cauza problemei, atunci când se confruntă cu halitoza.
     Dacă suferiți de respiratie urat mirositoare, atunci ar trebui să va concentrati asupra obiceiurilor de igiena. Asigurați-vă că folositi ata dentara cel puțin o dată pe zi, minim, și că va spalati pe dinți în mod frecvent (de 2-3 ori pe zi). Deoarece multi germeni ai respiratiei urat mirositoare traiesc pe limba e bina sa va luati ceva cu care sa va razuiti limba intr-un mod delicat.
     De asemenea, este posibil ca  problemele gurii uscate cronice să joace un rol în creșterea respirației neplăcute. Gura uscata se datorează celulelor moarte in gura si in limba aflata in descompunere. Această descompunere duce la un miros neplăcut.
     S-ar putea să nu fiti conștient de acest lucru, dar digestie proasta si nemestecatul alimentelor  în mod corespunzător poate declanșa respiratia urat mirositoare. Este posibil sa aveți probleme cu intestinele, constipatie sau un sistem digestiv lent. O multime de gaze se produc in tractul intestinal iar excesul iese pe gura.
     Principalii factori ai unei digestii proaste este cantitatea insuficientă de acid clorhidric din  burtă. Alimentele care nu sunt digerate în mod corespunzător emit un miros nociv, atunci când nu există acid clorhidric suficient. Aceasta poate fi una din cauzele care duc la respiratia urat mirositoare.


Apa de gura este o solutie temporara


     În încercarea de a găsi un răspuns la aceasta problema sunteti tentat sa schimbati apa de gura. Apa de gura este unul din aceste tratamente temporare pe care le puteți utiliza in lupta impotriva respiratiei urat mirositoare, dar aceasta este o solutie pentru o ora sau doua.

     Este deosebit de important să alegeți o apă de gură care nu conține nici un fel de alcool. Există o serie de motive pentru acest lucru.

1. alcoolul duce într-adevăr la creșterea respiratiei urat mirositoare.
2. studiile arata ca apa de gură care conține mai mult de douăzeci și cinci la sută alcool este asociata cu un risc sporit de a dezvolta cancer oral.


Mai multe cauze posibile ale respiratiei urat mirositoare:


     Controlul respiratiei urat mirositoare depinde de cauza. În 80 la 90 la suta din cazuri, este din cauza a ceva in interiorul gurii. Cel mai frecvent, respiratia urat mirositoare poate fi consecința unei guri murdare. Placa, imaginea aproape imperceptibila de germeni care se formează întotdeauna în interiorul zonei gurii, este frecvent raspunzatoare. Alta cauza ar putea fi alimentele putrezite pintre dinti.
     Respiratia urat mirositoare ar putea fi din cauza unei probleme dentare care poate fi tratata, de exemplu, o cavitate sau parodontale (guma), boala care nu a fost încă diagnosticată. Ocazional, respirația urât mirositoare este cauzata de ceva care este în tractul respirator (cum ar fi o boală pulmonară sau sinus) sau a unei boli sistemice.Diabetul, de exemplu, poate oferi un miros neplăcut chimic al respiratiei.
     Evident, tot ce se consuma poate duce la respiratia urat mirositoare.Mirosurile puternice ale usturoiului, cepei și alcoolului sunt expirate din plămâni și transportate prin vasele de sange. O alta cauza este fumatul si cafeaua care dau un gust acru si o respiratie neplacuta.


Remedii naturale in tratarea respiratiei urat mirositoare sau halitozei:


1. Suplimente nutritive
     Luati bifidobacterii și acidophilus nutrițional supliment zilnic pentru a crea și susține flora intestinala și o digestie sănătoasă. Daca esti sensibil la lapte, alegeți produse fara lactoza.

2. Enzimele digestive
     Dacă banuiti că respiratia urat mirositoare este legata de o digestie proasta, încercați să completati planul de dieta cu enzime digestive. Există o varietate de produsecare folosesc enzime organice-bromelina (din ananas) sau papaină (din papaya)-care pot fi utile.
3. Pătrunjel
     Mestecati un pic de patrunjel pentru a improspata respiratia. Patrunjelul este bogat in clorofila normală deodoranta  și de asemenea, indulceste tractul intestinal. Este adesea frecvent folosit in restaurante.

4. Ia un supliment cu clorofila
     Clorofila ajuta la improspatarea respiratiei, deoarece are un efect de curățare în intestine. Luați în considerare o clorofila ca si supliment nutritiv după fiecare masă și inainte de culcare. Se gasesc în formă lichidă și tablete.
5. Ia o pasta de dinti mai bună
     Alege o pastă de dinți pe bază de plante fără zahăr. În cazul în care acest tip de pasta nu este disponibilă în farmacia locala incercati la un plafar.
6. Imbunătățirea tractului gastro-intestinal
     Uneori respiratia urat mirositoare este o consecință a funcției inadecvate a intestinului . Pentru a fortifica tractul gastro-intestinal, s-ar putea sa fie nevoie sa luati o  infuzie de duodenal cu vitamina A.
7. Bea un ceai
     Dacă halitoza este o problema ocazionala asociata cu digestia inadecvata și este de obicei însoțită de stomac deranjat, diaree, constipație beti o ceașcă de ceai de mentă după mese. Sau încercați cu o ceașcă de ceai de ghimbir de două ori pe zi pentru a îmbunătăți digestia.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: