vegis.ro%20

Remedii si tratamente naturale pentru ciuperca unghiilor

ciuperca-unghiilor-tratamente-si-remedii-naturaleExistă oameni cărora le pasă cu adevărat de unghiile lor, în timp ce altora nu le pasa deloc.. Iată câteva modalități de a obține unghiii frumoase cu o mai bună nutriție, suplimente nutritive.
În afară de unghiile incarnate , ciuperca unghiilor este, probabil,cea mai mare afectiune a unghiilor. Cand te molipsesti cu aceasta boala, de obicei, unghia se ingroasa, se decoloreaza și devine sfaramicioasa. Alte probleme legate de unghii sunt unghiile fragile, care pot fi rezultatul varstei sau prea multa sau prea puțina umiditate sau deficiente nutritionale. Chiar si anumite boli de piele pot afecta unghiile, inclusiv psoriazisul  si alopecia areata .


Pentru a lupta impotriva ciupercii unghiilor, încercați ulei de arbore de ceai. Un antiseptic puternic, acesta poate ajuta sa dispara ciperca unghiilor. De fapt, într-un studiu s-a dovedit a fi la fel de eficient ca un medicament antifungic. O dată sau de două ori pe zi, se aplică o picătură sau două pe  unghiile decolorate. Cel mai bun moment de a aplica acest ulei este imediat dupa dus sau dupa baie cand pielea si unghiile sunt moi.
Alternativ, puteți folosi o pulbere antifungica care absoarbe umezeala și previne ciuperca . De asemeni puteti presara praf de medicamente antifungice în sosete.
În cazul în care picioarele dumneavoastra sunt transpirate atunci cand ajungeti acasa, schimbati-va intr-o pereche de șosete proaspete imediat.
Nu tăiati cuticulele. Când faceți acest lucru, vă scoateti bariera protectoare a unghiei. Ciupercile și bacteriile vor găsi mai ușor calea de prindere în jurul bazei unghiilor daca cuticula este eliminata.
Luați 300 micrograme de biotina, o vitamina B, de la patru la șase ori pe zi, cu alimente. Mult timp în urmă, medicii veterinari au descoperit că aceasta vitamina ar putea consolida copitele cailor- copitele sunt realizate în principal din cheratină, același material din care sunt facute si unghiile umane. Daca unghiile dumneavoastra sunt slabe sau fragile, biotina le-ar putea consolida si ingrosa. Biotina nu funcționează imediat. Veți avea nevoie să luati acest tratament timp de sase luni sau mai mult înainte de a vedea o diferență vizibilă.
Beti o ceasca de coada-calului sau ceai de urzica o dată pe zi. Aceste plante sunt bogate în siliciu și alte minerale de care unghiile au nevoie ca să crească.
În cazul în care unghiile dumneavoastra sunt fragile sau se exfoliaza, încercați să consumati mai multi acizi grasi esentiali. Acestia se gasesc in alimente, cum ar fi pește gras și seminte de in sau ulei de seminte de in. Dacă nu mancati mult pește, luati 1 lingura de ulei de seminte de in pe zi (sau il puteti pune in salate)), sau se presara seminte de in pe cereale sau alte alimente.
Beti ulei de ciubotica-cucului; este o altă sursă de acizi grași.
Dacă unghiile dumneavoastra au pete albe, ar putea fi cu deficit de zinc. Nucile, legumele rădăcinoase, cerealele integrale, carnea și fructele de mare sunt surse bune de zinc.
Daca aveti unghii uscate si fragile, frecati-le cu o cremă groasă pentru a reține umezeala în jurul și sub unghii.
Purtați mănuși de vinil de fiecare dată când spalati vasele sau faceti alte sarcini casnice care care presupun sa scufundati mainile in apa. (Vinilul este cel mai bun, pentru că persoanele cu probleme de unghii tind să aibă si pielea sensibila la cauciuc).
Evitați substantele care conțin acetonă sau formaldehidă. Folosiți in schimb substanțe pe bază de acetat.


Spuneti NU unghiilor false!


Pentru femeile care au probleme cu unghiile slabe, moi, casante, unghiile artificiale pot părea ca o mană cerească. Dar, dacă doriți, sa evitati ciuperca unghiilor, renuntati la falsuri. Unghiile artificiale sunt lipite pe partea de sus de unghiile naturale, iar spatiul dintre ele creează un teren propice pentru ciuperca. Chiar mai rău, aceasta este o zonă în care vă puteți dezvolta o infectie bacteriana dureroasa. Unghiile artificiale sunt cele mai frecvente cauze care produc ciuperca unghiilor la femei.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: