vegis.ro%20

Cum sa va Vindecati de Sughit

sughitul-sfaturiSughițul poate deveni foarte incomod uneori. Exista mai multe metode pentru a controla aceste sughituri.
Măsuri de urgență în locuri publice
Apăsați-va palma cu degetul mare de la cealaltă mână. Cu cat apasati mai tare, cu atât mai bine. Alternativ, puteți strange o minge de tenis intre degete cat mai tare cu putinta. Disconfortul va distrage atentia care afectează sistemul nervos și poate pune capăt sughitului.
Luati aer adanc in plamani și apoi țineți-l pentru un timp. Atunci când există o acumulare de dioxid de carbon în plămâni, diafragma se relaxează.
În cazul în care vă puteți retrage din ochii publicului timp de câteva minute gen: ("Îmi pare rău, trebuie să merg la toaleta!"), bagati-va degetele în urechi timp de douăzeci sau treizeci de secunde. Sau apăsați zonele moi din spatele lobului urechii dumneavoastre, chiar mai jos de baza craniului. Aceasta presiune va trimite un semnal "de relaxare", prin nervul vag, care se conectează la zona diafragmei.


Scoateti limba. Acest exercițiu cu aspect nepoliticos se face de către cântăreți și actori, pentru că stimulează deschiderea dintre corzile vocale (glota). Respirand mai usor, reprimati spasmele care cauzeaza sughițul.
Faceti palmele palnie în jurul nasului și gurii, dar continuati sa respirati normal. Veti primi ajutor de la doza in plus de dioxid de carbon.
Cure potabile
Luați nouă sau 10 inghitituri rapide dintr-un pahar. Cand inghititi o băutură, contracțiile ritmice actioneaza asupra diafragmei.
Dacă puteți bloca urechile atunci când beti apa, cu atât mai bine. Bagati-va degetele în urechi și sorbiti apa printr-un pai. Apasand pe nervul vag în timp ce beti va poate ajuta.
Puneți un strat de prosop de hârtie pe partea de sus a sticlei, apoi beți prin prosop. Va trebui să "trageti" mai greu din diafragma ,aceste inghitituri concentrate contracarează mișcările musculare spasmodice.
Remedii comestibile
Puneti o lingurita de zahar sau miere,inmuiata in apa cald, pe partea din spate a limbii și apoi inghititi.
Taiati o felie de lămâie și sugeti din ea. Atingerea brusca a unei substante acre pe buze poate linisti sughitul.
Înghițiți o linguriță de oțet de mere. Aceasta este o provocare, dar este un remediu rapid.
Relaxati-va
Uneori, relaxarea este cheia. Intindeti-va pe un pat, cu stomacul în jos, cu capul întors și brațele atârnând peste margine. Inspirati adânc, țineți aerul de la 10 la 15 de secunde, apoi expirati lent. După câteva repetiții, odihniti-va pentru câteva minute înainte de a va ridica in picioare sa nu aveti ameteli.
Dacă puteți obține ajutorul unui prieten, stati la perete și cereti partenerului sa vada dea un pumn ușor în zona moale de  sub stern. Respirati adanc de cateva ori, iar la final, expirați complet. Partenerul dumneavoastra ar trebui sa apese usor pe abdomen, dar ferm, pentru a ajuta la scoaterea aerului din plămâni.
Un sărut lung, pasional poate avea un efect foarte bun. Este inutil să va spun, ca este important sa alegeti partenerul potrivit pentru acest remediu:).
Cure pentru copii
Oferiti copilului o lingura mare de nutella de exemplu. În procesul de mestecare si înghițire ritmurile de respirație sunt întrerupte.
Cu o lingura de inghetata, vindecarea devine un tratament. Recele din inghetata, inghitirea lenta și o distragere a atenției pot duce la calmarea diafragmei.
Prevenirea sughitului
Evitați berea sau sucurile carbogazoase , mai ales dacă acestea sunt reci. Temperatura scăzută, combinată cu acidul, creează un amestec de iritatii care ar putea stimula diafragma.
Mestecati lent. Consumul meselor intr-un ritm rapid, va fac sa inghititi mai mult aer care poate cauza sughițuri.
Unele medicamente, cum ar fi diazepam pot contribui la sughițuri mai frecvente. Dacă bănuiți că un medicament este problema, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a folosi o alta alternativă.
În cazul în care un copil are sughiț, ar putea fi pentru că a înghițit prea mult aer în timp ce manca. In acest caz tineți copilul pe umărul dumneavoastra și bateti-l usor pe spate. De asemenea, verificați mamelonul biberonului pentru a vedea dacă acesta permite cantitatea de lichid să curgă in mod normal.  În cazul în care curge prea mult sau prea putin lichid,aceasta ar putea fi o cauza care contribuie la sughit.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: