vegis.ro%20

Tratamente si remedii naturale impotriva expunerii la otrava de iedera

iedera-otravitoareȘapte din 10 oameni sunt alergici la otrava de iederă, făcând această alergie cea mai comuna din lume. Persoanele care au aceasta alergie sunt sensibile la urushiol, o rășină iritanta care se gaseste în iedera otravitoare, in nucile de caju și în coaja fructului de mango. Denumirea de urushiol vine din limba japoneză unde urushi este denumirea unui lac produs din arborele kiurushi (arborele de lac). Prin oxidarea și polimerizarea acestei rasini se formează un lac extrem de dur care este utilizat in fabricarea obiectelor japoneze de lux. În mai puțin de două ore, veți dezvolta o erupție însoțită de mâncărime care vor dura timp de trei saptamani sau mai mult. Puteți face, de asemenea, erupții cutanate la contactul cu haine sau alte obiecte care au fost contaminate cu urushiol. Daca există urushiol pe degete, veți face erupții cutanate pe corpul dumneavoastră de fiecare dată când va scarpinati.


Remedii naturale:


Nimeni nu ar atinge cu bună știință o plantă toxică, dar foarte multi oameni în aer liber, să nu mai vorbim de copii rătăcind în pădure, ating aceasta iedera otravitoare. Dacă știti că ati fost expus, spalati-va imdediat de urushiol înainte sa fie prea târziu.
Mergeti la cel mai apropiat pârâu, dacă sunteți in drumetii și spalati rășina înainte sa aveti o reactie alergica. Odată ce ați intrat în contact cu otrava de iederă, ceasul începe să ticăie: Aveți aproximativ 15 minute pentru a scăpa de urushiol. Folosiți apă caldă și săpun, în cazul în care acestea sunt disponibile. Dacă aveți posibilitatea de a alege sapunuri, utilizați unul care nu conține creme hidratante.
În cazul în care este imposibil să va spalati imediat, curățați pielea prin frecare cu alcool pentru a dizolva urushiolul . În cazul în care nici acesta nu este la îndemână, puteți folosi orice produs (sau băutură), care conține alcool.
Dacă știti cum arata planta Impatiens și o vedeti  în apropiere, zdrobiti o mână de frunze și tulpini și frecati zona afectată. Ciudat dar aceasta planta creste, uneori, foarte aproape de iedera otravitoare.
Rupeti o frunză de la o plantă proaspătă de aloe vera , scoteti gelul, și aplicati pe zonele afectate. Aloe vera este bun pentru proprietatile sale anti-inflamatorii și antibacteriene si are efecte impotriva iederei otravitoare. Puteti folosi si alte geluri care contin Aloe Vera dar sa fiti siguri ca sunt de calitate.
Alegeti cateva frunze de patlagina , spălați-le, amestecați-le și aplicati-le ca o cataplasma pe pielea afectata. Patlagina conține o substanță chimică numită alantoină, care este anti-inflamatorie și antimicrobiana.


Cum oprim raspandirea otravii de iedera


Spălați-va hainele pe care le-ati purtat atunci când ati atins iedera otravita cu apă caldă. In acest fel  ar trebui să iasa tot urushiolul si astfel erupțiile cutanate nu se vor răspândi.
Clătiți-va pantofii . Spalati si incaltamintea pe care o purtati cand ati intrat în contact cu planta.
Câinii și pisicile nu se pot otravi de la aceasta iedera, dar blana lor poate fi acoperita cu urushiol . Deci, dacă animalul de companie v-a insotit prin locurile unde ati atins iedera faceti-i o baie în apă cu săpun. Purtati mănuși de cauciuc cand le faceti baie pentru a evita atingerea pielii cu urushiolul.


Ameliorarea simptomelor


Utilizați o compresa de oțet pentru a usca erupțiile cutanate și ameliorarea pruritului. Se amestecă jumătate de ceașcă de otet alb cu 1-1/2 cesti de apa. Lasati-l  în frigider. Când aveți nevoie, umeziți o cârpă în soluție și puneti pe erupțiile cutanate.
Inmuiati o carpa in lapte rece și țineți-o pe pielea dumneavoastra. Laptele rece este mai liniștitor pentru mancarimile pielii decât apa rece. Cauza este necunoscuta inca, dar poate că grăsimea din lapte ajuta.
Folosind un tampon de vată, tratati erupțiile de pe piele cu hamamelis , care este un bun calmant pentru piele.
Umeziti un pliculet de ceai (negru sau verde, nu contează), și aplicati-l pe pielea afectata de mancarime.  Acidul tanic din ceai, care este astringent, ajuta la contractarea țesutului inflamat calmand mancarimea.
Faceți o baie caldă în care ați adăugat câteva linguri de fulgi de ovăz macinat intr-un blender. Fulgii de ovăz amelioreaza mancarimea.
Pentru a usca erupțiile cutanate, relaxați-vă într-o baie care conține sare Epsom (sare amara) . Urmați instrucțiunile de pe etichetă.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: