vegis.ro%20

Totul despre Salvia Divinorum

salvia-divinorumSalvia ( Salvia divinorum ) este o planta din familia mentei nativa din sudul Mexicului. Aceasta este utilizata pentru a produce experiențe halucinogene.
Cum este folosita Salvia?
In mod traditional, Salvia divinorum este consumata prin mestecatul frunzelor proaspete sau prin consumul de sucuri extrase din planta. Frunzele uscate de Salvie divinorum pot fi, de asemenea fumate in tigari.
Cum afecteaza salvia divinorum creierul?


Principalul ingredient activ în salvia divinorum, salvinorin A, este un activator puternic al celulelor nervoase numite receptori opioizi kappa. (Acești receptori diferă de receptorii activați de cunoscutele medicamente opioide, cum ar fi heroina și morfina.) Desi salvia este considerata în general un halucinogen, ea nu actioneaza la receptorii serotoninei, care sunt activati de către alte halucinogene precum LSD sau psilocibina, iar efectele sale sunt diferite.
Efectele salviei divinorum au fost descrise ca intense, dar de scurtă durată, care apar in mai putin de 1 minut și cu o durată de mai puțin de 30 de minute. Include modificări in perceptia vizuala, starea de spirit si senzatiile corpului, leagăne emotionale, sentimente de detașare, și o percepție foarte modificată a realității exterioare și de sine, ceea ce duce la o capacitate scazuta de a interacționa cu cei din jur.
Salvia divinorum face aproape imposibil sa determinati diferența dintre fantezie și realitate. Puteti vedea, simți și auzi lucruri care nu există.
Care sunt alte efecte ale Salviei asupra sănătății?
Efectele psihologice sau fizice asupra sanatatii nu au fost investigate în mod sistematic, și consecințele de utilizare pe termen lung nu sunt cunoscute. Experimente la rozătoare au demonstrat efectele nocive ale salvinorinului A asupra memoriei, dar există puține dovezi si nu se stie daca provoaca sau nu dependență sau probleme psihiatrice pe termen lung la om.
Oamenii care abuzeaza de salvie, in general, au halucinatii sau episoade care imita psihoza, ceea ce înseamnă o pierdere completă a contactului cu realitatea,ceea ce este intotdeauna un pericol. În această stare de spirit, s-ar putea pierde toate coordonarile normale, ati putea experimenta stari de amorțeală, pierderi de memorie și greață.

A nu se confunda cu Salvia officinalis ( Sage) care are calitati terapeutice extraordinare.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: