vegis.ro%20

Tratamente,sfaturi si remedii naturiste pentru anxietate

tratamente-sfaturi-remedii-anxietateO baie calda este una dintre modalitățile cele mai plăcute pentru a calma simturile. Adaugati ulei de lavanda (sau flori uscate daca aveti) in apa calda. Deși nimeni nu știe ce dă acestei plante efectul său calmant, lavanda are o reputație ca un calmant care calmeaza nervii. Nu aveti timp pentru o baie? Înmuiați un pic de ulei de lavanda pe tample și frunte si lasati-l acolo pentru câteva minute.
Reglarea respiratiei poate aduce anxietatea sub control rapid. Pentru a încetini și aprofunda respirația , stati jos,puneti o mână pe abdomen, și inhalati încet, astfel încât burta sa se extinda sub mâna dumneavoastra, dar umerii sa nu se ridice. Țineți-vă respirația timp de patru sau cinci secunde, apoi expirati foarte lent. Repetați până când vă simțiți mai calmi.


Un remediu vechi in cazul insomniilor , presupune sa beti un pahar de lapte cald , poate calma tensiunea in orice moment al zilei. Laptele contine triptofan, un aminoacid care este necesar pentru producerea de serotonina, care sporește sentimentul de bunăstare.
Catnip , planta uscata care face pisicile sa fie hiperactive, are un efect opus asupra oamenilor. Aceasta conține substanțe chimice care acționează ca un sedativ usor. Pur și simplu cumparati pliculete de ceai Catnip și beti o ceașcă ori de câte ori doriți.
Hameiul , care dau berii aroma distinctiv amara, are o lungă istorie fiind un sedativ. De fapt, muncitorii care culeg hamei sufera de o somnolenta inexplicabila cunoscuta sub numele de oboseala "culegatorilor". Puneți 2 lingurite de planta uscata intr-o cana de apa foarte fierbinte. Beti până la trei cesti din acest "ceai anti-anxietate" .
Limitati-va la o singură ceașcă de cafea, ceai sau cola pe zi. Studiile sugereaza ca persoanele cu simptome de anxietate pot fi mai sensibile la cafeina decat majoritatea oamenilor.
Atentie la consumul de vin, bere și alte băuturi alcoolice. În timp ce acestea par sa suprime anxietatea la început, atunci când alcoolul dispare, anxietatea poate spori de fapt.
Exercitiile aerobice sunt o mare eliberare din starea de anxietate. Dupa o plimbare vioaie de 30 de minute se elibereaza  endorfine, substante chimice care blocheaza durerea și imbunatatesc  starea de spirit.
Valeriana. Cercetarile sugereaza ca ingredientele active din valeriana actioneaza la aceiasi receptori din creier care sunt afectati de diazepam -medicament anti-anxietate. Luati 250 de miligrame de două ori pe zi și de la 250 până la 500 miligrame inainte de culcare.
5-hidroxitriptofan (5-HTP) va poate umple de serotonina, o substanta chimica din creier-care calmeaza anxietatea. 5-HTP în corpul dumneavoastră provine de la aminoacidul triptofan, dar cantități mici sunt, de asemenea, găsite si  în semințele de Griffonia, un copac crescut mai ales în Ghana și Coasta de Fildeș. Suplimentele de 5-HTP sunt fabricate din extract de Griffonia sau produs sintetic. În Canada, 5-HTP este un drog și nu a fost aprobat pentru vanzare, deși canadienii pot importa în țară pentru uz personal (definit ca o aprovizionare de trei luni). Luati 50 de miligrame de trei ori pe zi, cu mese. Dar discutați cu medicul dumneavoastră dacă luați, de asemenea, un antidepresiv, cum ar fi Prozac, Paxil sau Zoloft. Aceste medicamente afectează, de asemenea receptorii serotoninei, iar efectul combinat poate fi periculos.
Luati multivitamine B-complex în fiecare zi. Studiile arată că organismul necesită vitamina B6 pentru a face serotonina, de exemplu, iar lipsa ei poate contribui la anxietate.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: