vegis.ro%20

Durerile de spate, tratamente, sfaturi si remedii naturiste

durerile-de-spate-tratamente-remedii-naturisteDurerile de spate de multe ori grave, se manifesta atunci când ceva e în neregulă cu coloana vertebrala, muschii, ligamentele si articulatiile.
Puneti gheata pe locul dureros. Aceasta reduce durerea pe moment și ajută la reducerea inflamatiei. Tineti un pachet de gheață înfășurat într-un prosop pe zona dureroasă până la 20 de minute. Alternativ, aveți posibilitatea să utilizați o pungă de legume congelate. În primele câteva zile de tratament la domiciliu, aplicati gheata de cate ori este necesar.

După aproximativ 48 de ore, aplicati căldură umedă pentru a stimula fluxul de sange si pentru a reduce spasmele dureroase. Scufundati un prosop în apă foarte caldă, se stoarce, apoi aplicati-l pe spate in locul dureros. Acoperiti prosopul cu o folie de plastic, pentru a mentine aburii fierbinti acolo. Lasati-l acolo până la 20 de minute. Puteți repeta acest lucru de trei sau patru ori pe zi, timp de mai multe zile.


Cautati-va pozitia care va pune cel mai puțin stres pe spate. Pentru a face acest lucru, stati drepti cu greutatea echilibrata în mod egal pe ambele picioare. Înclinați pelvisul înainte, apoi înapoi, exagerând mișcarea. In acest fel se stabileste poziția in care va simtiti cel mai confortabil.
În fiecare dimineață, înainte de a va da jos din pat, stati pe spate și întindeti incet bratele deasupra capului. Trageți ușor genunchii la piept. Imediat ce v-ati dat jos din pat  pune-ti mainile pe fese și lasati-va pe spate foarte încet să se întindă coloana vertebrala.
Adresați-vă unui partener sa va maseze in zona dureroasa. Puteti folosi si un unguent pentru masaj, dar aveți grijă, ca cele mai multe creme din ziua de azi produc iritatii ale pielii, după câteva aplicații.
Farmaciile au la vanzare alifii care conțin capsaicină, substanța producătoare de căldură din ardei iute. Aplicat pe piele, capsaicina lucreaza asupra terminatiilor nervoase. Este un iritant pentru mamifere, inclusiv la om și produce o senzație de arsură în orice țesut cu care vine în contact. Cautati o crema sau unguent care conține 0,075% sau 0,025% capsaicină. Va trebui să-l utilizați mai multe săptămâni pentru a simți efectul complet. Nu-l mai folositi dacă începeți să simțiți orice iritare a pielii.
De trei sau patru ori pe zi, luati 500 de miligrame de bromelaina. Derivat din ananas, această enzimă ajuta circulația, reduce umflarea si ajuta organismul sa reabsorba inflamatia. Așteptați cel puțin o oră după fiecare masă înainte de a lua bromelaina.
Încercați să luați o capsulă de 250 de miligrame de valeriana de patru ori pe zi. Unii oameni de stiinta sustin ca ingredientul activ din această plantă interactioneaza cu receptorii din creier pentru a produce un efect sedativ. Deși sedativele nu sunt în general recomandate, valeriana este mult mai usoara decat orice produs farmaceutic.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: