vegis.ro%20

Hipertensiunea arteriala,cauze,simptome si tratamente naturale

remedii-naturale-hipertensiunea-arteriala-planteCe este hipertensiunea arteriala? Potrivit American Heart Association, aproape unul din trei adulti au tensiunea ridicata, de asemenea, cunoscuta sub numele de hipertensiune arteriala. Pe primul loc intr-o verificare a tensiunii arteriale este presiunea sistolica și pe al doilea loc este presiunea diastolica. In conformitate cu ghidul de la National Heart, Lung, and Blood Institute:
Tensiunea arteriala normala este mai mica de 120/80 mm Hg. La pre-hipertensiune arteriala se afla tensiunea  arteriala  sistolica, care este intre 120-139 sau diastolica intre 80 si 89.


Etapa 1 a hipertensiunii arteriale  este tensiunea sistolica intre 140-159 sau diastolica intre 90 și 99 mmHg sau mai mare.

Etapa 2 a hipertensiunii arteriale este tensiunea arteriala sistolica mai mare de 160 sau presiunea diastolica de 100 sau mai mare.


Scaderea tensiunii arteriale in mod natural:


Modificarea stilului de viata si remediile  naturale pot ajuta. Este important sa colaborezi cu medicul tau, deoarece hipertensiunea  arteriala necontrolata poate deteriora organe din corp si creste riscul de boala coronariana, accident vascular cerebral, boli de rinichi si pierderea vederii.

 

1. Usturoiul. Numeroase studii la oameni arata ca , usturoiul pare a scadea tensiunea arteriala, mai exact cea  sistolica. In general, reducerea a fost mai mica de 10mmHg (mai puțin de 10%), la persoanele cu tensiune arteriala ridicata.
Constituenții activi din usturoi sunt considerati a fi compușii care conțin sulf, inclusiv alicina, care pot acționa asupra sistemului de oxid nitric al organismului care relaxeaza arterele si scade tensiunea arteriala sistolica. In studiile cu privire la utilizarea de usturoi la persoanele cu tensiune arteriala crescuta s-au folosit 600-2400mg de praf de usturoi sau de extract de usturoi invechit in doze unice sau divizate, luate de pana la 12 saptamani.

 

2. Ulei de pește / Acizi grasi Omega-3. Acizii grasi Omega-3 sunt acizi grasi esentiali, care se gasesc in pește și unele alimente vegetale. Cercetarea la oameni sugereaza ca acestea ar putea ajuta la scaderea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune arteriala. Omega-3  DHA poate avea beneficii mai mari decat EPA, sau acidul eicosapentaenooic.
Studiile au descoperit ca, in general, reducerea tensiunii arteriale a fost mica –pentru  a obține efecte relevante clinic, doze mai mari de acizi grași omega-3 vor fi necesare, care pot provoca, de asemenea, un risc crescut de sangerare la persoanele sensibile, inclusiv cei cu tulburari ale sangerarii sau cei care iau medicamente, cum ar fi warfarina (Coumadin), aspirina, sau ginkgo. Sunt necesare cercetari suplimentare. Studiile au folosit, in general, de 2-4 grame de acizi grasi omega-3 pe zi, timp de pana la un an.

 

3. Ceai Hibiscus. Hibiscus (de la planta Hibiscus Sabdarifa) și suplimentii facuti din acesta s-au dovedit ca scad tensiunea arteriala in studiile pe oameni. O revizuire sistematica a patru studii  controlate a constatat ca, in doua studii de testare a efectelor ceaiului hibiscus  vs  ceaiul negru, ceaiul de hibiscus a fost asociat cu reducerea tensiunii sistolice și a tensiunii arteriale diastolice. Doua studii comparand extractul de hibiscus a enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) (captopril sau lisinopril) a aratat, de asemenea, reduceri  din partea ceaiului de hibiscus, dar efectele au fost in general mai mici decat cele ale grupurilor ACE-inhibitor. Studii suplimentare de inalta calitate sunt necesare pentru a confirma aceste constatari. Se recomanda prudența atunci cand se iau hibiscus, deoarece pot sa apara efecte secundare, inclusiv diareea.

 

4. Extracte de cacao/Ciocolata. Cateva studii  au aratat ca, consumul de ciocolata neagra sau ciocolata sau produse imbogatite cu cacao cu flavonoli poate scadea tensiunea arteriala la persoanele cu hipertensiune arteriala sau pre-hipertensivi. Consumul de 50g de cacao pe zi este asociata cu o reducere de 2-3mm Hg a tensiunii arteriale.

 

Ciocolata poate afecta sistemul de oxid nitric rezultand in vasodilatație și scaderea tensiunii arteriale. De asemenea, poate inhiba inhibitorii enzimei de conversie. Un lucru de retinut este faptul ca ciocolata conține, de asemenea, cofeina si zahar, printre alte ingrediente. Cantitati mari de cofeina (mai mari de 400 mg pe zi), pot crește tensiunea arteriala și conținutul de zahar poate afecta nivelul de zahar din sange.

 

5. Magneziul. Rezultatele  sunt incerte daca magneziul mineral poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, un numar de studii sugereaza  o mica, dar semnificativa reducere a tensiunii arteriale. O meta-analiza in  2012 a concluzionat ca suplimentarea cu magneziu a redus tensiunea arteriala cu 2-3mmHg a tensiunii arteriale diastolice și cu 3-4mmHg pe cea a tensiunii arteriale sistolice. Magneziul poate fi un beneficiu special pentru persoanele cu tensiune arteriala crescuta, care sunt deficitare in magneziu și sulfat de magneziu.

 

6. Vitamina D. Gasita in mod natural in peste, oua, lapte fortificat, ulei de ficat de cod și produsa in mod natural in timpul expunerii la soare, nivelurile scazute de vitamina D pot avea un rol in dezvoltarea de hipertensiune arteriala. Deși cercetarea este foarte limitata, studiile au demonstrat  ca tensiunea arteriala este adesea crescuta atunci cand exista o expunere redusa la lumina soarelui / vitamina D (In timpul iernii, distanțe mai mari de la Ecuator, și pigmentare a pileii inchisa la culoare). Diferența tensiunii arteriale sistolice este de aproximativ 5mmHg.

 

7. Extract de cafea verde. Cafeaua verde se refera la boabele de cafea brute (din fructe Coffea) care nu au fost prajite. Unele studii au descoperit ca acidul clorogenic, o componenta din extractul de cafea verde, poate scadea tensiunea arteriala. Acidul clorogenic este, de asemenea, prezent In cafeaua prajita, dar consumul de cafea prajita a fost demonstrate ca creste tensiunea arteriala in unele studii. Unii cercetatori sugereaza ca efectele diferite ale cafelei  prajite și verzi asupra tensiunii arteriale se poate datora unui compus numit hydroxyhydroquinone, care se formeaza In timpul procesului de prajire și poate bloca efectele benefice ale acidului clorogenic asupra tensiunii arteriale. Acidul ferulic, un metabolit de acid 5-Caffeoylquinic, poate fi, de asemenea, responsabil pentru efectele hipotensive ale extractului de cafea verde.

 

8. Dieta și slabire. A fi supraponderal crește presiunea pe peretii arterelor. In cazul in care sunteti gras, o dieta de slabire pentru a aduce greutatea corpului la un nivel sanatos poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. In plus fața de o dieta care pune accentul pe  fructe si legume si proteine slabe , sucurile de legume pot ajuta enorm. Sucul  de legume, in special de la legume cu frunze verzi, poate crește acidul folic si vitamina B, care ar putea ajuta la scaderea tensiunii arteriale la unele persoane,  prin reducerea nivelurilor ridicate de homocisteina. Legumele cu frunze verzi intunecate sunt, de asemenea, bogate in potasiu. O meta-analiza a cinci studii a indicat ca suplimentarea de potasiu, comparativ cu un control a dus la o reducere mare, dar statistic non-semnificativa a tensiunii arteriale sistolice (diferența medie 11,2 mm Hg) și a tensiunii arteriale diastolice (5,0 mm Hg).

 

9. Ceai / aport redus de cafeina. Cafeina poate duce la o creștere temporara, dar marcanta a tensiunii arteriale. Ea face acest lucru intr-o masura mai mare la persoanele cu tensiune arteriala crescuta, comparativ cu cei cu tensiune arteriala normala. O alternativa la bauturile bogate in cafeina este ceaiul verde. Un studiu publicat in British Journal of Nutrition a constatat ca barbatii supraponderali sau obezi care au primit un  extract de EGCG (un compus din ceaiul verde), au avut o reducere a tensiunii arteriale diastolice (-2.68mmHg), comparativ cu cei ce au primit un placebo.

 

10. Reducerea aportului de sodiu (sare). Prea mult sodiu poate duce la retentia de lichide, care poate creste tensiunea arteriala, in special la persoanele care sunt sensibile la sodiu. Se estimeaza ca 60% din persoanele cu hipertensiune arteriala esențiala pot reduce tensiunea arteriala prin reducerea aportului de sodiu. Nivelul scazut de potasiu poate ridica nivelul de sodiu in celule, deoarece sodiul și potasiul se echivaleaza reciproc.

 

11. Alcoolul consumat cu moderatie. Unele studii  sugereaza ca, consumul moderat de alcool, in special vin rosu, este legat de creșterea nivelului de HDL și o ușoara scadere a tensiunii arteriale, cu toate acestea consumul excesiv poate crește nivelul trigliceridelor și duce la creșterea tensiunii arteriale.

De asemeni va recomand aceasta bautura 100% naturala pentru scaderea hipertensiunii arteriale, ideala dimineata pe stomacul gol.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: