vegis.ro%20

Plante medicinale care ajuta la prevenirea cancerului de piele

plante-impotriva-cancerului-de-pieleCel mai comun tip de cancer, cancerul de piele lovește unul din șase oameni. Pentru a reduce riscul, este crucial a se evita expunerea in exces la soare. De la ora 10 pana la 16 - atunci cand razele soarelui sunt cele mai puternice - sa se incerce sa se stea departe de soare și sa se stea la umbra (sau in interior), cat mai mult posibil. Imbracamintea confectionata din tesaturi strans tesute, aplicand o cantitate generoasa de crema de protectie cu spectru larg, cu un factor de protectie solara (SPF) de 15 sau mai mare, și purtand ochelari de soare și o palarie cu boruri largi sunt, de asemenea, esentiale pentru ecranarea razelelor ultraviolete nocive ale soarelui.


Remedii naturale care pot ajuta la prevenirea cancerului de piele:


In timp ce evitarea soarelui la ore critice este elementul cel mai important de prevenire a cancerului de piele, anumiti compuși naturali ar putea ajuta la creșterea apararii dvs. de cancerul de piele.

Sa aruncam o privire la mai multi posibili protectori ai pielii:

1. Curcuma. Cunoscuta pentru proprietatiile sale antioxidante și beneficiile anti-inflamatorii, curcumina sau turmericul ar putea ajuta la distrugerea și contracararea cresterii celulelor melanom.

2. Ceaiul verde. In testele efectuate pe soareci, oamenii de stiinta au descoperit ca, consumul de ceai verde poate opri diviziunea celulara care apare in stadiile incipiente de cancer de piele. Intr-un studiu din 2005, de exemplu, consumul de ceai verde a redus tumoriile induse de lumina ultravioleta și cresterea lor.. Alte studii sugereaza ca ceaiul verde aplicat local poate ajuta, de asemenea, la protejarea pielii de daune ale ADN-ului cauzate de razele UV.

3. Armurariul. Cand este aplicat pe piele și este folosit in combinatie cu protectia solara, armurariul poate ajuta in prevenirea cancerului de piele, comform unui studiu din 2005 de cercetare bazata pe animale. Dovedit ca produce antioxidanti, anti-inflamatori, și are efecte de reglare a imunitatii, planta pare sa inhibe multe tumori-promotorii implicate in dezvoltarea cancerului de piele.


Simptomele cancerului de piele:


Amintiti-va ca multe dintre aceste studii ofera numai dovezi preliminare. Asta inseamna ca nici un remediu natural nu poate inlocui protectia solara in prevenirea cancerului de piele. Pentru a mentine pielea sanatoasa, verifica in mod regulat aceste simptome de cancer de piele

  • noi creșteri de piele sau pete.
  • modificari in dimensiunea sau culoarea unui mol existent.
  • scuamele și crustele.
  • sangerari ale pielii.

 

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: