vegis.ro%20

Tratamente, sfaturi si remedii naturiste pentru tratarea cirozelor hepatice

Tratamente sfaturi si remedii naturiste pentru tratarea cirozelor hepaticeCiroza hepatica este o afectiune grava a ficatului care este provocata de moartea unor celule din componenta ficatului. In cazul cirozelor hepatice se dezvolta o retea de tesut necrozat care restrictioneaza celule sanatoase ramase sa lucreze in mod normal.

Ciroza hepatica este in principal cauzata de consumul exagerat de alcool, consumul abuziv de medicamente care in final vor intoxica ficatul si hepatitele cu virusi A, B si C. Pana nu demult se considera ca ciroza hepatica este ireversibila, dar stiinta a evoluat mult si cu tratament adecvat se poate vindeca un ficat bolnav de ciroza.

Iata cateva tratamente, sfaturi si remedii naturiste pentru tratarea cirozelor hepatice:

1. Tinctura de propolis.

Se administreaza cate 2-3 ml de tinctura de propolis de 2 ori pe zi. Tinctura de propolis are efecte foarte puternice daca este asociat cu laptisorul de matca si cu mierea de albine.

2. Laptisor de matca.

Are un efect antiviral cu efecte foarte bune in refacerea celulelor hepatice. Se administreaza 6-10 ml de laptisor de matca zilnic.

3. Polenul crud.

Polenul crud are un efect hepatotrofic, fiind foarte bogat in proteina de foarte buna calitate. Este esential in regenerarea celulara.

4. Mierea de albine.

Mierea de albine este un foarte bun energizant si trofic hepatic. Orice bolnav de ficat ar trebuie sa consume zilnic miere de albine. Este preferabila mierea de albine de salcam sau de castan deoarece are mai multa fructoza si mai putina glucoza, diabeticii nu trebuie sa consume mai mult de 2-3 lingurite pe zi.

5. Armurariu.

Probabil unul dintre cele mai bune plante hepatoprotectoare. Armurariul este foarte bogat in silimarina.

Se recomanda consumul de planta de armurariu macinata, administrata de doua ori pe zi pe stomacul gol, se poate amesteca cu putin ulei pentru o ingerare mai rapida sau cu putina apa calduta. Macinati pulberea in fiecare zi altfel se oxideaza si efectele nu mai sunt atat de puternice.

6. Zeolit.

Zeolitul are efecte detoxifiante foarte buna ajutand la eliminarea ascitei daca este cazul. Se administreaza cate 1 lingurita de 3 ori pe zi.

7. Echinacea.

Produsele cu echinacea sunt foarte indicate in tratarea cirozei hepatice alaturi de alte tratamente naturiste, fiind un bun imunostimulator.

8. Diverse ceaiuri hepato-protectoare.

Se alterneaza consumul de ceaiuri precum Trei-frati-patati, Galbenele, Urzici, Sulfina, Cimbrisor, Pufulita cu flori mici.

Dieta.

O parte importanta a tratamentului impotriva cirozei hepatice este dieta. Pentru bolnavii de ciroza hepatica regimul trebuie sa fie FOARTE strict. Regimul trebuie sa fie pe baza de legume, cereale, seminte, fructe. Mesele trebuie sa fie regulate, cu cat mai putina carne si branzeturi pentru ca sunt mai greu de digerat. Se recomanda in schimb supa de carne.

 

Tinctura De Propolis 50ml APILAND

apiland tinctura de propolis 50ml bio plafar pret

1a1 pret plafar

 

Ce este Propolisul?

Propolisul este substanța preparată de albine din rășina culeasă de pe mugurii şi ramurile tinere de cireș, vișin, plop, mesteacăn, brad, molid, arin, la care adaugă ceară și secreții proprii. Proprietățile antiseptice, antifungice și cicatrizante ale propolisului erau cunoscute de marile civilizații ale antichității. Papirusurile egiptene confirmă faptul că propolisul era utilizat drept medicament antimicrobian.

Conținut și indicații

Calitățile deosebite ale propolisului sunt date, în principal, de conţinutul său bogat în flavonoide, compuşi din familia polifenolilor care dau colorit plantelor și au puternice proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene. În plus, propolisul conține zaharuri, minerale, uleiuri volatile, acizi grași, ceară. Propolisul stimulează formarea de anticorpi, întărind astfel sistemul imunitar. Din acest motiv, consumul de propolis este foarte indicat în sezonul rece.

Mit și adevăr

Mit : Propolisul este produs de albine.

Adevăr : De fapt, propolisul este fabricat de albine din rășina pe care acestea o culeg de pe mugurii de cireș, plop, blad, molid, arin, mesteacăn.

Indicatii:

INTERN:
Acțiune antimicrobiană (bacteriostatică şi bactericidă atât asupra bacteriilor Gram pozitive, cât şi asupra bacteriilor Gram negative), antimicotică (faţă de Candida albicans), antivirală (faţă de virusulHerpes simplex), analgezică, antiinflamatoare, anestezică, cicatrizantă, imunostimulentă, antioxidantă, mucolitică, etc. Se utilizează ca adjuvant în: faringite, laringite, traheite, amigdalite, bronşite, viroze respiratorii, sinuzite, colite, enterocolite.

Se recomandă uitilizarea a 30 picături de tinctura de 3 ori pe zi, în amestec cu miere sau cu o bucatica de pâine.

EXTERN:
Acțiune analgezică, antiinflamatoare, antimicrobiană, anestezică, cicatrizantă.

Se utilizează ca adjuvant în: afecţiuni cutanate (eczeme infecţioase, micoze, răni superficiale).

Tinctura de propolis APILAND

Cu o concentrație de 25%, tinctura de propolis este obținută din propolis purificat.

Terapie

Din propolisul brut purificat 95% fie vă puteți prepara singuri tinctură de propolis, fie îl consumați ca atare. Cantitatea recomandată de propolis brut este de 1-5 g/zi. Puteți mesteca, apoi înghiți o bucățică după fiecare masă.

În cazul tincturei de propolis, se recomandă 30 picături de 3 ori pe zi, în amestec cu miere sau cu o bucată de pâine.

PURIFICAT 95%
UZ INTERN SI EXTERN
ANTISEPTIC NATURAL

Tara de origine: Romania

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: