vegis.ro%20

Untura de bursuc si beneficiile ei pentru sanatate

Untura de bursuc si beneficiile ei pentru sanatateUntura de bursuc, untura de urs si seul de vita nu lipseau in trecut din gospodariile romanilor, in special a celor care traiau in zonele muntoase. Untura de bursuc era folosita in mod special pentru masatul entorselor, dar si pentru uzul intern. Untura de bursuc este un produs pur continand multi aicizi organici, macronutrienti si vitamine precum: Vitamina A, E , K , PP, Complexul B, tocoferol, acid folic, carotenoizi, etc.

Concentratia mare de acizi grasi Omega 3, Omega 6 si Omega 9 din compozitia unturii de bursuc, face ca aceasta sa fie ideala in scaderea colesterolului din organism. In acelasi timp, acizii grasi inhiba depunerea acidului uric in articulatii si in organele sistemului urinar.

Untura de bursuc contine si substante anti-inflamatoare care regleaza balanta hormonala, imbunatatesc functionarea sistemului nervos, echilibreaza fosforul si calciul din organism in special la persoanele care sufera de rahitism sau diverse distrofii.

Untura de bursuc stimuleaza circulatia sangelui , grabeste procesul de regenerare celulara, ajuta la dezvoltarea hormonilor steroizi, accelereaza metabolismul proteinelor si ajuta la sinteza hormonilor masculini si feminini cu efecte benefice asupra spermatogenezei si nu numai.

Untura de bursuc creste secretia de sucuri gastrice si pancreatice, stimuleaza producerea leucocitelor avand un rol important in prevenirea formarii celulelor canceroase.

Untura de bursuc este foarte buna in tratarea tuberculozei pulmonare, actionand asupra bacilului Koch care declanseaza aceasta boala. Nu in cele din urma, untura de bursuc este buna in tratarea bolilor pulmonare si ale sistemului respirator: pneumonii, pleuroze, bronsite cronice, astm, faringite, laringite, amigdalite, fiind in acelasi timp foarte bun in tratarea cancerului pulmonar.

Untura de bursuc stimuleaza sistemul imunitar ajutand organismul sa lupte mai usor impotriva bolilor.

Untura de bursuc este folosita in Rusia in tratarea multor boli precum: intoxicatii alimentare sau medicamentoase, angina pectorala, tulburari ale circulatiei sanguine la nivelul creierului, hemoroizi, ateroscleroza, tromboze, varice, colite, enterocolite, ulcere gastrice si duodenale, distrofie, rahitism, poliartrita, eczeme, psoriazis, osteoporoza, arsuri, etc.

In timpul razboaielor, soldatilor rusi li se dadea untura de bursuc pentru a prinde puteri si pentru a-i proteja de degeraturi, arsuri, fiind un bun cicatrizant.

Tratamentul cu untura de bursuc poate produce uneori reactii adverse precum tulburari digestive, iar in acest caz doza trebuie redusa.

Tratamentul cu untura de bursuc nu este indicat perosanelor care sufera de boli hepatice, afectiuni pancreatice sau biliare.

Nu este recomandat femeilor gravide sau copiilor sub 3 ani, deoarece studiile asupra acestor persoane nu a fost inca incheiat.

In momentul de fata untura de bursuc este ambalata in capsule care se dizolva foarte usor in stomac, fiind asociata cu ulei din germeni de grau si miere de albine pentru o actiune sinergica si pentru rezultate mai rapide.

Trebuie mentionat ca extragerea de untura de bursuc se face foarte usor, animalele nu sunt sacrificate, ele sunt crescute in Rusia special pentru asa ceva si inaintea venirii iernii, bursucii sunt adormiti si li se face o liposuctie fiind extrase aproximativ 700 grame de untura de la fiecare bursuc.

Se recomanda cosumul de capsule de untura de bursuc inainte de masa sau in timpul mesei timp de 1-2 luni in cure repetate de 2-3 ori pe an. Adultii trebuie sa ia cate 8 capsule de 3 ori pe zi, iar copii de peste 3 ani ar trebui sa urmeze recomandarea medicului.

 

Untura de bursuc (formula originala) 120 de capsule - 70 lei

untura de bursuc 100 20 capsule sustamed bio plafar pret

 

1acontact

Pentru o cura de o luna pentru adulti trebuie administrate doua cutii.

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: