vegis.ro%20

6 Factori importanti pentru Sistemul Imunitar

sistemul-imunitar-sfaturi

Stilul dumneavoastra de viata afecteaza sistemul imunitar care vă poate proteja de microbi, virusi și boli cronice.

Schimbarea obiceiurilor proaste de sănătate cu cele bune poate ajuta la mentinerea sistemului imunitar sanatos.


Tineti cont de:
1. Somnul:
        Este posibil să fi observat că ești mult mai vulnerabil in fata unei infectii sau alte boli atunci când nu sunteți suficient de odihnit. Un experiment de laborator a confirmat acest lucru: Atunci când elevii de la Universitatea din Chicago s-au limitat la doar 4 ore de somn pe noapte pentru 6 nopti si apoi dat peste un virus  gripal, sistemul lor imunitar a produs  doar jumătate din numărul normal de anticorpi.
      Lipsa somnului poate duce la niveluri mai ridicate de hormoin de stres. Aceasta poate duce, de asemenea, la mai multe inflamații în corpul dumneavoastră.
     Desi cercetatorii nu sunt exact sigur cum somn stimulează sistemul imunitar, este clar că un aport suficient - de obicei, 7-9 ore pentru un adult - este cheia pentru o sanatate buna.
2. Exercitiile fizice:
   Incercati să faceti  regulat exercitii fizice, moderate macar 30 de minute zilnic.Aceasta poate ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor.Dacă nu faceti miscare, aveți mai multe șanse sa raciti, de exemplu, decât cineva care face exercitii fizice.
3. Dieta:
    Prea multe dulciuri afecteaza celulele sistemului imunitar care lupta impotriva virusilor.

  Mananca mai multe fructe și legume, care sunt bogate in substante nutritive, cum ar fi vitaminele C si E, plus beta-caroten si zinc. Axeaza-te pe o mare varietate de fructe si legume, inclusiv fructe de padure, citrice, kiwi, mere, struguri rosii, varza, ceapa, spanac, cartofi dulci, morcovi și altele cat mai viu colorate.

      Alte alimente deosebit de bune pentru sistemul imunitar includ usturoi proaspăt, care ar putea ajuta in lupta cu virusii si bacteriile si bine cunoscuta supa de pui. Studiile arata ca o portie de supa de pui te poate ajuta in lupta cu gripa sau raceala si te refac mult mai repede.
Unele soiuri de ciuperci - cum ar fi Reishi, Maitake, Shiitake pot ajuta  sistemul imunitar.

4. Stresul:
    Toata lumea are  parte de stres, face  parte din viata de zi cu zi. În cazul în care stresul se prelungeste  pe o perioadă lunga de timp, te face mai vulnerabil la boli, de la simple raceli la boli grave.

Stresul cronic expune corpul la un flux constant de hormoni de stres care suprima sistemul imunitar.
5. Ești prea izolat:

      Avand relatii puternice și o rețea socială in jurul tau este un lucru  bun pentru tine.

      Oamenii care sunt inconjurati de prieteni- fie că este vorba câțiva prieteni apropiați sau un grup mai mare - au o  imunitate mai mare decât cei care se simt singuri. Deși există multe alte lucruri care afectează sănătatea dumneavoastră, relatiile inter umane ajuta la mentinerea sanatatii.
6. Ți-ai pierdut simțul umorului:

      Rasul este bun pentru tine. Rasul stimulează un tip de celule albe sanguine care luptă  împotriva infecțiilor.
Chiar si un simplu eveniment sau un moment amuzant poate stimula si scadea nivelul de hormoni de stres.

produse de cresterea imunitatii la copii si adulti bio plafar

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: