vegis.ro%20

Ciupercile ar putea ajuta in Tratamentul Cancerului?

Ciupercile-ar-putea-ajuta-in-tratamentul-canceruluiCiupercile nu sunt nici plante, nici animale. Fac parte din Regnul Fungi și au fost remarcate pentru proprietățile lor medicinale de secole.
În Egiptul antic, ciupercile au fost asociate cu o viață mai lungă, și astăzi, în secolul 21, se fac cercetari bazate pe proprietățile ciupercilor, inclusiv potențialul lor de a lupta cu una dintre cele mai mari boli ale omului modern - cancerul.


Proprietățile ciupercilor de a lupta impotriva cancerului

Aproximativ 100 de specii de ciuperci sunt studiate pentru beneficiile lor pentru sanatate și aproximativ o jumătate dintre ele sunt remarcate pentru capacitatea lor de a oferi un impuls extraordinar pentru sistemul imunitar. De fapt, unii dintre agenții immunosupportivi mai puternici provin din ciuperci, iar acesta este un motiv important pentru care sunt atat de benefice pentru prevenirea și tratarea cancerului.


Compuși naturali din ciuperci, cum ar fi proteinele fungice, lectinele, peptidele, laccases, și altele au fost de asemenea raportate de a avea efecte semnificative asupra functiei imune. In Turcia si Japonia pacientii cu cancer sunt tratati cu extracte din ciuperci, in special ciuperca Reishi.


Un extras de ciuperci Maitake a demonstrat de asemenea ca stimuleaza sistemul imunitar la pacientii cu cancer de san. Mai multe cercetari arata , că ciupercile au efecte directe anti-cancer. De exemplu:

  • Într-un studiu in Japonia pe animale, șoarecii care suferă de sarcom au primit extract de ciuperci Shiitake. Șase din 10 soareci au avut parte de regresie completă a tumorii, și cu concentrații ușor mai ridicate toti  cei 10 soareci au aratat regresie completă a tumorii.
  • Un compus din ciuperci shiitake  numit Lentinan a demonstrat ca poate creste rata de supravietuire a pacientilor cu cancer.
  • Extractele din ciuperci maitake, atunci când sunt combinate cu vitamina C, s-au dovedit a reduce creșterea celulelor cancerului de vezică cu 90 la sută.
  • In Japonia, primele două forme de medicina alternativa utilizate de pacientii cu cancer sunt o ciupercă numită subrufescens Agaricus (aka Agaricus blazei și Agaricus brasiliensis ) și extractul de ciuperci Shiitake.
  • Acidul ganoderic în ciuperca Reishi poate fi util in tratarea cancerului pulmonar.

O ciupercă unica, Cordyceps, de asemenea, numita ciuperca omida sau Tochukasu, are proprietăți anti-tumorale. Această ciupercă parazit este unica, deoarece, în sălbăticie, creste dintr-o serie de insecte. Ea a fost mult timp folosita în medicina tradițională chineză și tibetană. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Nottingham au studiat despre cordycepin, unul dintre compușii activi gasiti in aceste ciuperci.

La ce mai sunt bune ciupercile?

Ciupercile nu sunt doar capabile sa intareasca sistemul imunitar ci lupta si împotriva cancerului. În afară de a fi bogate in proteine, fibre, vitamina C, vitamine din complexul B, calciu și minerale, ciupercile sunt surse excelente de antioxidanti.

Ele conțin polifenoli și seleniu, care sunt comune în lumea plantelor, precum și antioxidanți care sunt unici pentru ciuperci. Un astfel de antioxidant este ergothioneine, pe care oamenii de stiinta sunt acum încep să recunoască drept un "maestru antioxidant."

Un studiu anterior în revista Nature discută despre importanța de ergothioneine, care este destul de exclusiva la ciuperci si care pare să aibă un rol foarte specific în protejarea ADN-ului la daune oxidative.

Evident ciupercile pot fi o parte importantă a unei diete optime. Dacă nu vă place să le mancati, le puteți găsi, de asemenea, sub forma de suplimente, fie ca un extract sau supliment alimentar întreg.

Ciupercile de asemenea mai au si alte beneficii pentru sanatate:

 

  • Controlul greutatii: Un studiu a constatat că înlocuind carnea rosie cu ciuperci albe se poate contribui la pierderea in greutate.
  • Nutriție îmbunătățită:  O analiza alimentara a aratat ca consumul de ciuperci a fost asociat cu o calitate mai bună a dietei si nutritiei.
  • Creșterea nivelului de vitamina D in dieta: Consumul de extract uscat de ciupercă albă s-a dovedit a fi la fel de eficace ca si consumul de suplimente de vitamina D2 sau D3 pentru creșterea nivelului de vitamina D. Unele specii de ciuperci contin, de asemenea, vitamina D3 și D4.

imunitate-cu-7-ciuperciImunitate Cu 7 Ciuperci

1a1 pret plafar

Prezentare:flacon cu 60 de capsule a 410 mg;

Ingrediente:
-extract total 10:1 de Reishi (Ganoderma lucidum) 82 mg;
-extract total 10:1 Shiitake (Lentinus endodes) 82 mg
-extract total 10:1 de Maitake (Grifola frondosa) 82 mg;
-Cordyceps sinensis;
-ciuperca de mesteacan (Obliquus inonotus);
-extract de Coriolus versicolor standardizat in min.30% polozaharide;
-miceliu de iasca(Fomes fomentarius);

Ciupercile medicinale sunt folosite pentru o gama larga de afectiuni ,prin utilizarea lor ca stimulenti si modulatori ai imunitatii,adaptogeni si antioxidanti;

Reishi(Ganoderma lucidum),ciuperca faimoasa in medicina traditionala chineza ,contine aproximativ 400 de diferiti compusi bioactivi care ii confera numeroase efecte farmacologice:imunomodulator,chimio si radio protector,antihepatotoxic ,antioxidant ,antalergic ,hipocolesterolemiant ,hipotensor ,adaptogen ,precum si de protectie impotriva deteriorarii ADN-ului.

Shiitake (Lentinus endodes) nu este doar o ciuperca medicinala,ci si un excelent aliment folosit pe scara larga in Japonia.Atat miceliul cat si ciuperca sunt frecvent utilizate pentru stimularea sistemului imunitar ,reducerea colesterolului ,infectia Hiv si a tumorilor.

Maitake este cunoscut mai ales pentru proprietatile sale puternic imunostimulatoare antioxidante si antitumorale conferite de nivelul ridicat de b-glucani gasit in aceasta ciuperca Maitake,de asemenea ajuta la scaderea glicemiei si colesterolului.

Cordyceps:a devenit foarte popular datorita capacitatii sale de a spori rezistenta fizica fiind utilizat de catre sportivii olimpici .Are o gama larga de utilizari ,inclusiv stimularea sistemului imunitar,reducerea nivelului colesterolului ,astm,aritmie,tumori.

Ciuperca de mesteacanare o activitate puternic antioxidanta ,proprietati antiinflamatorii si poate reduce nivelul de zahar din sange.Contine betulin si inotodiol ,2 compusi care au demonstrat capacitatea de a induce distrugerea anumitor linii celulare maligne.Aceasta ciuperca poate fi utilizata si in caz de gripa.

Coriolus versicolora dat rezultate foarte bune in mai multe tipuri de tumori :pulmonare,mamare,cervicale,stomacale, hepatice si de prostata.Atunci cand este folosit in combinatie cu chimioterapia ,a dovedit ca reduce in mod semnificativ efectele secundare ale acesteia.

Iasca prezinta un puternic efect antiviral,antibacterian si imunostimulent .De asemenea poate ajuta in complicatiile diabetice ,prin scaderea glicemiei ,colesterolului si trigliceridelor din sange.

Proprietati:
-imunomodulator ,imunostimulator;
-stimuleaza producerea de interferon in organism;
-antibacterian,antiviral,antifungic ;
-antiinflamator;
-antitoxic,,protector hepatic si renal
-chimio si radio protector;
-antitumoral;
-hipocolesterolemiant;
-hipoglicemiant;
-antialergic (antihistaminic);
-antiagregant plachetar;
-adaptogen ,tonic general;
-antioxidant;

Recomandat in:
-imunitate scazuta ;
-infectii virale(hepatita virala,gripa,herpes,zona-zoster);
-infectii bacteriene ,fungice ;
-diabet zaharat;
-protejeaza fata de radiatii ;
-reduce efectele negative ale chimioterapiei;
-complementar in cazul tumorilor;
-colesterol si trigliceride crescute ;
-hipertensiune arteriala;
-alergii,astm bronsic;
-tromboflebite,varice;
-stres,suprasolicitare fizica si psihica;
-oboseala cronica,convalescenta;

Mod de administrare:1-2 capsule de 3 ori pe zi,intre mese.
Durata curei este de 1-3 luni,sau conform recomandarii medicului.
Cura se poate repeta dupa o pauza de 1 luna.

Containdicatii :
Nu se recomanda femeilor insarcinate datorita unor posibile efecte de stimulare a contractiilor uterine.
Substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul laptelui.

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: