vegis.ro%20

Cum sa ne ferim de Constipatie prin nutritie

constipatia

 Femeile sufera cel mai grav de constipatie atat din cauza miscarii lente a alimentelor pe tractul gastro-intestinal  cat si a hormonilor feminini.

O modalitate de a păstra lucrurile în mișcare este de a obține suficiente fibre in dieta ta, ceea ce face scaunul mai consistent și mai moale. Crește treptat cantitatea de fibre din dieta ta, până vei primi cel puțin 20-35 de grame de fibre pe zi.
      Surse bune de fibre se gasesc in:

Tărâțe și alte cereale integrale se găsesc în cereale, pâine, și orez brun
Legume cum ar fi varza de Bruxelles, morcovi, și sparanghel
Fructe proaspete sau fructe uscate, cum ar fi stafide, caise, prune uscate
Fasole

 

         Daca aveti o problema cu constipatia reduceti dieta bogata in grasimi si saraca in fibre, cum ar fi branza si alte produse lactate, alimentele procesate, și carne. Ele va pot agrava constipatia.

      Este indicat sa beti 8 pahare de apa pe zi. Laxativele ar trebui sa fie pe ultimul loc,in primul rand trebuie sa ai grija sa mananci destule fibre si sa bei apa.
    Constipație netratata poate duce la probleme reale, cum ar fi hemoroizi și lacrimi în pielea din jurul anusului (numite fisuri), care te fac să sângereze. Dacă va fortati prea tare, s-ar putea sa impingeti o parte din intestin afara din anus - o afectiune numita prolaps rectal, care poate necesita uneori o intervenție chirurgicală.

        Apelati la un doctor daca aveti urmatoarele simptome:
Durere de stomac
Sânge în scaun
Scădere în greutate inexplicabilă
Incapacitatea de a avea un scaun

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Partener: JojoFashion

Cele mai citite:

Reclama: