vegis.ro%20

Citonat

dacia-plant-citonatCitonat

1a1 pret plafar

Produsul Citonat contine cateva dintre cele mai remarcabile plante medicinale din flora romaneasca si internationala, ale caror proprietati antimutagene, antitumorale, radioprotectoare si regenerante sunt verificate stiintific.

Actiuni majore: antitumoral (produce apoptoza celulelor tumorale si inhiba angiogeneza), antimutagen, imunostimulent, radioprotector, antioxidant, inhiba factorul nuclear kappa al celulelor B (factor de transcriere asociat cu oncogeneza), inhiba cresterea tumorilor, stimuleaza secretia de: interferon, factor de necroza tumorala (TNF-alfa), interleukine 1,2,8, limfocite B, celule NK (natural killer), celule T supresoare si macrofage, diminueaza efectele secundare ale chimioterapiei si cobaltoterapiei.

Alte actiuni: antiviral, hepatoprotector, coleretic, colagog, antispastic, analgezic, diuretic, depurativ, antiseptic, antiinflamator, antiaritmic, hipotensiv, antialergic, hipoglicemiant, hipocolesterolemiant, hipolipemiant, vasodilatator, cardiotonic, anticoagulant, antidepresiv, anxiolitic, sedativ, stimulent al circulatiei sangvine, creste rezistenta organismului, imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare.

Indicatii majore: se utilizeaza ca adjuvant in: tumori cu diverse localizari, chimioterapie si radioterapie, infectii virale (in special hepatite cronice virale), iradieri, deficiente imunitare.

Alte indicatii: se utilizeaza ca adjuvant in: infectii recidivante (respiratorii, urinare, etc), ateroscleroza si complicatii, imbatranire precoce, geriatrie, pentru contracararea efectelor substantelor chimice din coloranti si conservanti alimentari precum si din alte surse externe, reumatism cronic degenerativ, insuficienta circulatorie cerebrala si periferica, hipercoagulabilitate sanguina, insuficienta venoasa cronica, tulburari psihoemotionale, depresii, anxietate, atacuri de panica, insomnie, tulburari de memorie, astenie fizica si psihomentala, stres prelungit, oboseala, convalescenta.

CORDYCEPS (Cordyceps sinensis)Cordyceps este o ciuperca originara din China, Nepal si Tibet. Din compozitia sa fac parte: cordicepin, ergosterol, acizi alchenoici, nucleoside, steroli si polizaharide, substante bioactive cu actiune puternic antitumorala (induc apoptoza celulelor tumorale, inhiband astfel cresterea tumorilor) si imunostimulenta (cresc numarul de celule natural killer, stimuleaza secretia de interferon-y, interleukina-1, precum si a factorului de necroza tumorala TNF-alfa). Alte proprietati: antiaritmic, hipotensiv, antioxidant si antimalaric.

GANODERMA (Ganoderma lucidum)Ganoderma este o ciuperca utilizata in medicina traditionala chineza de peste 4000 de ani, fiind folosita in tratamentul tumorilor, afectiunilor hepatice, circulatorii precum si pentru marirea longevitatii. Din compozitia sa fac parte: lanostanoizi triterpenici, germaniu organic si polizaharide, substante bioactive cu actiune antitumorala, anti-androgenica si imunomodulatoare, care inhiba cresterea tumorilor (prin inducerea apoptozei celulelor tumorale si inhibarea angiogenezei), stimuleaza secretia de interferon, a interleukinei-1 si interleukinei-2; produc blocarea receptorilor androgenici si inhibă 5-alfa-reductaza, (enzima implicata in patogenia tumorilor de prostata). Alte proprietati: hepatoprotector, antioxidant, antiviral, antibacterian, antialergic, hipoglicemiant, hipolipemiant, antiinflamator si analgezic. 

AGARICUS (Agaricus blazei Murrill) Agaricus blazei Murrill este o ciuperca originara din Brazilia, dar cultivata pe scara larga in Japonia, unde a primit denumirea de "Himematsutake", cercetatorii japonezi descoperind proprietatile puternic imunostimulente si antitumorale ale acesteia. In compozitia sa au fost identificate: polizaharide (alfa-1,4-D-glucan, alfa-1,6-D-glucan, beta-1,3-D-glucan), steroizi (ergosterol, blazeina), glucomanan, proteoglucani, riboglucani si aminoacizi, substante bioactive cu actiune puternic imunostimulenta (stimuleaza secretia de interferon, interleukina-8, limfocite B, celule natural killer, celule T supresoare si macrofage, precum si a factorului de necroza tumorală TNF-alfa), antitumorala (produc apoptoza celulelor tumorale si inhiba angiogeneza), antimutagena si antioxidanta. Alte proprietati: antiviral, hipocolesterolemiant, hipolipemiant, hipoglicemiant si hipotensiv.

ASHWAGANDHA (Withania somnifera)Numita si "ginseng-indian", Ashwagandha este un arbust peren originar din India, Orientul Mijlociu si Africa. In medicina ayurvedica se foloseste de peste 3000 de ani datorita proprietatilor diuretice, afrodisiace si reintineritoare, in India fiind utilizata pentru obtinerea longevitatii. Principalele componente responsabile de actiunea farmacologica a plantei sunt witanolidele (in special witaferina A), substante bioactive cu actiune antitumorala, care produc apoptoza celulelor tumorale si inhibarea factorului nuclear kappa al celulelor B (factor de transcriere asociat cu oncogeneza). In urma cercetarilor efectuate s-a demonstrat ca, Ashwagandha inhiba angiogeneza, reduce efectele adverse ale citostaticelor clasice (mielosupresia si leucopenia) prin cresterea hematopoezei, avand totodata si actiune radioprotectoare. Alte proprietati: antiinflamator, antioxidant, analgezic, antidepresiv, anxiolitic, sedativ, hipoglicemiant, hipocolesterolemiant, diuretic, afrodiziac, imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare.

ASTRAGALUS (Astragalus membranaceus)Astragalus este o planta utilizata in medicina traditionala chineza de sute de ani pentru regenerarea organismului si stimularea sistemului imunitar. In compozitia plantei au fost identificate: saponine triterpenice (astragalozidele I-VIII, astramembraninele I - II) si polizaharide (astraglucanii A, B, C şi astragalanii I, II şi III), substante bioactive care produc cresterea imunitatii prin stimularea secretiei de: interferon, macrofage, interleukină-6, celule natural killer (NK), precum si a factorului de necroza tumorala. Astragalus reduce mutageneza, inhiba cresterea tumorilor si diminueaza efectele adverse ale chimioterapiei si cobaltoterapiei. Alte proprietati: antioxidant, hipoglicemiant, hipotensiv, vasodilatator, cardiotonic, anticoagulant, diuretic, hepatoprotector si antialergic. 

OLDENLANDIA (Oldenlandia diffusa)Oldenlandia este o planta originara din China, unde se utilizeaza pentru tratarea tumorilor, hepatitelor si a muscaturilor de sarpe. Actiunea farmacologica a plantei este atribuita urmatoarelor componente: asperulosida, 3-metilantrachinone, flavonozide si acizi triterpenici (ursolic si oleanolic), substante bioactive cu actiune puternic antiproliferativa, antimutagena si imunomodulatoare. Planta produce apoptoza celulelor tumorale si remisia tumorilor, fiind recomandata in tumori cu diferite localizari. De asemenea, Oldenlandia mai prezinta actiune diuretica si stimulatoare a circulatiei sanguine.

ROSTOPASCA (Chelidonium majus)Utilizata inca din antichitate, Rostopasca este o planta puternic activa datorita compozitiei sale bogate in chelidonina, homochelidonina si sangvinarina, alcaloizi cu actiune citostatica de tip colchicinic, care ii confera o mare eficienta terapeutica. Complexul de alcaloizi prezinta si efecte coleretice-colagoge, hepatoprotectoare, antispastice si analgezice, care permit largirea spectrului de actiune si administrarea plantei in afectiuni hepatobiliare precum si in tumori cu diverse localizari. 

GOJI (Lycium barbarum)Goji reprezinta fructele plantei Lycium barbarum, originara din Asia, unde se foloseste de peste 2000 de ani in terapia diferitelor boli. Planta prezinta actiune antitumorala prin stoparea diviziunii celulare in faza S a ciclului celular si prin inducerea apoptozei celulelor tumorale, in urma studiilor efectuate asupra extractului de Lycium barbarum observandu-se regresia tumorilor. Principalele substanţe bioactive responsabile de aparitia efectului terapeutic sunt scopoletina, care inhiba proliferarea celulara si polizaharidele, componente cu actiune antitumorala si imunomodulatoare. Alte proprietati: antioxidant, hipoglicemiant, antiinflamator, hipotensiv, antimicrobian si hepatoprotector. 

CORIOLUS (Coriolus versicolor)Coriolus este o ciuperca utilizata in medicina traditionala chineza, inca din timpul dinastiei Ming. In compozitia sa a fost identificat un continut ridicat de polizaharide (20%), substante bioactive care inhiba motilitatea celulelor tumorale, impiedicand procesul de migrare si metastazare; suprima cresterea tumorilor prin inhibarea angiogenezei, impiedicand astfel evolutia procesului malign.

Ingrediente

Per comprimat:

Ingredient activCantitateDZR*
Cordyceps (Cordyceps sinensis)-extract hidroalcoolic cu 20% polizaharide 200 mg -
Ganoderma (Ganoderma lucidum) - extract hidroalcoolic cu 20% polizaharide 200 mg -
Agaricus (Agaricus blazei Murrill)- extract hidroalcoolic cu 20% polizaharide 100 mg -
Ashwagandha (Withania somnifera)-radix 100 mg -
Astragalus (Astragalus membranaceus) - extract hidroalcoolic 10:1 100 mg -
Oldenlandia (Oldenlandia diffusa)- extract hidroalcoolic 5:1 100 mg -
Rostopasca (Chelidonium majus)- herba 100 mg -
Goji (Lycium barbarum) - extract hidroalcoolic cu 40% polizaharide 50 mg -
Coriolus (Coriolus versicolor) - extract hidroalcoolic cu 20% polizaharide 50 mg -

*DZR = Doza zilnica recomandata

Alte ingrediente:

Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, aerosil, stearat de magneziu

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: