vegis.ro%20

Dieta Anti-inflamatorie a lui Dr.Weil

dieta-anti-inflamatorieCum functioneaza Dieta Anti-Inflamatorie a lui Dr.Weil?
Aceasta dieta se bazeaza pe un aport zilnic de 2000 pana la 3000 de calorii, asta depinzand de gen, greutate si nivelul de activitate. Aproape 40-50% din calorii vor venii de la carbohidrati, 30% din grasimi si 20-30% din proteine. Weil sugereaza sa consumam toate cele 3 tipuri.
Se bazeaza pe o dieta mediteraneana, spune Weil cu o aditie de ceai verde si ciocolata neagra. Programul presunpune o varietate de mancaruri proaspete si accent pus pe fructe si legume, care, spune Weil ofera fitonutrienti care lupta cu cancerul si alte boli degenerative. In plus, el recomanda consumul de omega-3 acizi grași și evitarea alimentelor fast-food și prăjite. Orientările devin mai specifice cand vine vorba de componente dietetice. Spre sfarsit, opteaza pentru alimente mai puțin procesate, bazate pe carbohidrati sanatosi cum ar fi cereale integrale, fasole, dovlecei si fructe de padure. Vei reduce grasimile saturate, care se găsesc în unt, smântână, carne grasa, margarină, și uleiuri hidrogenate partial. În schimb, grasimea dietetica va veni de la uleiul de măsline extravirgin, avocado, nuci, si acizi grasi omega-3, care s-au dovedit a reduce inflamația.

Planul subliniază substanțialul aport de omega-3 din pește de apă rece, cum ar fi somonul sălbatic, sardinele, și heringul. Dacă nu consumati pește gras de două ori pe săptămână, Weil recomandă un supliment zilnic de ulei de pește, care include EPA și DHA.

Surse de proteine includ peștele, iaurtul, brânză și fasolea si în special soia.
Veți opta pentru o varietate de produse colorate, în special fructe de padure, roșii, fructe portocalii și galbene, legume crucifere, și legume cu frunze intunecate. Ori de câte ori este posibil, alege organic pentru a evita pesticidele.

Weil sugereaza sa bem doar apa purificata pentru a evita toxine cum ar fi clorul și cloramina. Opteaza pentru ceai in loc cafea, în special alb, ceai verde, și alte soiuri. El permite, de asemenea, si ciocolata neagra (cu un minim de cacao de 70 la suta), care contine antioxidanti, și vinul roșu, în cantitati moderate, care are legatura cu  sanatatea cardiovasculara.
Vei slabi?
Probabil. Abordarea lui Weil este bazata pe dieta mediteraneană, care este legata de slabire și o probabilitate mai mică de a fi supraponderali sau obezi. Se stie faptul ca inflamatia si bolile asociate sunt cauzate de obezitate, dacă sau nu inversul este adevărat, că reducerea inflamație induce pierderea in greutate-este mai puțin important. Cu toate acestea, unele studii sugereaza ca inflamatia  creste riscul de obezitate.
Are beneficii cardiovasculare?
Da. O dieta in stil mediteranean este asociata cu o scădere de risc de boli de inima, și a fost, de asemenea dovedit ca reduce tensiunea colesterolul LDL. Conform Asociatiei Americane a inimii inflamatia nu este o cauză dovedita a bolilor cardiovasculare, dar ea este prezenta printre pacientii boli de inima. Cercetarea a demonstrat o corelație între bolile de inima si nivelurile crescute de proteina C reactiva (CRP), o proteina din sange care semnaleaza inflamațiile. Potrivit Clinicii Cleveland, această măsură este cel puțin la fel de predictiva ca si  colesterol în evaluarea riscului cardiac. Dieta anti-inflamatorie este, de asemenea, bogata in fibre, care sa dovedit ca scade nivelul CRP.
Poate preveni sau controla diabetul?
Dieta pare a fi o opțiune viabila pentru ambele.


Sursa: http://health.usnews.com/best-diet/anti-inflammatory-diet

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: