vegis.ro%20

Cum functioneaza Dieta Clinica Mayo?

clinica-mayo-dieta-slabitIn ghidul "Dieta Clinica Mayo", veti lucra pe doua parti: "veti slabi!" și "veti trai mai sanatos!" Partea 1 se concentreaza pe 15 obiceiuri-unele pentru a adauga și celelalte pentru a da jos. Nu se numara caloriile, se pot manca fructe si legume fara limita. Dupa doua saptamani, începi partea 2, unde inveti cam cate calorii ar trebui sa mananci pentru a slabi, fie sau sa iti mentii greutatea și de unde ar trebui sa iei aceste calorii pentru a duce un regim de viata sanatos. Vei invata un model de alimentatie sanatoasa pe care ar fi bine sa-l urmezi toata viata.

În faza "Veti slabi", veti avea: un mic dejun sanatos, o multime de fructe și legume, cereale integrale, grasimi sanatoase, și cel putin 30 de minute de sport pe zi.

Veti interzice:

  • mancatul în timp ce te uiti la TV, zaharul (cu exceptia celui gasit în fructe),
  • gustarile (cu exceptia fructelor si legumelor),
  • consumul in exces de carne și produse lactate cu grasime integrala,
  • mancatul in oras (cu exceptia cazului în care alimentele pe care le comandati urmeaza regulile de mai sus).

Daca sunteti cu adevarat motivat:

  • veti pastra un jurnal cu tot ceea ce mancati, cu toate activitatile pe care le desfasurati in timpul zilei;
  • exercitii de cel putin 1 ora pe zi;
  • mancaruri naturale sau cat mai putin procesate.

În faza "Traieste sanatos!" vei folosi ceea ce ai învatat în prima faza, dar vei putea sa mai incalci din cand in cand regulile.

De asemenea, veti calcula numarul de calorii pe care le puteti manca pentru a fi totusi in deficit caloric.

Nu se vor mai masura caloriile gram cu gram, ci va veti concentra pe portii. Pe un plan de 1.400 de calorii, de exemplu, ai permis de patru sau mai multe portii de fructe si legume, cinci portii de carbohidrati, patru de proteine / produse lactate, și trei de grasimi.

Ce este o portie? O portie de fructe este de marimea unei mingi de tenis; pentru proteine, nu mai mare decat un pachet de carti. Adauga la faza "Traieste sanatos!" si activitate fizica regulata și sunteti rezolvat pe viata.

Vei slabi?

Probabil, cu conditia sa se respecte toate regulile de mai sus. Deși singurele cercetari referitoare la aceasta dieta vine doar de la Clinica Mayo, rezultatele preliminare sunt promitatoare. Principiile Dietei Clinica Mayo sunt sustinute de cercetari substantiale, ceea ce sugereaza potentialul sau pentru pierderea în greutate și mentinerea greutatii.

Are beneficii cardiovasculare?

Da. Abordarea Clinicii Mayo reflecta pe scara larga ideea comunitatii medicale acceptata pentru o dieta pentru o inima sanatoasa. Un model de a manca care pune accentual pe fructe, legume si cereale integrale, dar o lasa mai usor cu grasimile saturate si sarea este considerat cel mai bun mod de a pastra colesterolul, hipertensiunea arteriala și bolile de inima sub control.

Poate preveni sau controla diabetul?

Este ideala si pentru probleme cardiovasculare cat si cele diabetice.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: