vegis.ro%20

Tipuri de Uleiuri sanatoase care contin Omega 3

uleiuri-sanatoase

Canola
Uleiul de canola provine din semințe de rapiță, o sămânță  bogata în acid erucic, care este amar și destul de toxic. Uleiul de canola este uleiul de rapiță deposedat de acid erucic.Este unul dintre uleiurile sanatoase (una din grasimile "bune"), bogate în acizi grasi Omega-3, dar faptul că prelucrarea rapitei se face la mai mult de 500 de grade o bună parte a acizilor Omega- 3 poate fi distrusi.


Seminte de in
     Oamenii folosesc, în general, uleiul de in ca pe un supliment de Omega-3, mai degrabă decât pentru gătit - și aceasta este o alegere bună, deoarece acizii grasi polinesaturati din compozitie  se oxideaza repede  atunci când sunt expusi la caldura.
Masline
  Este un ulei foarte bun pentru salate, și poate fi chiar folosit ca crema hidratanta si lotiune de ras.  Tinut la căldură  isi pierde din proprietatile sale.

Nucă de cocos
   Uleiul de nucă de cocos este cu adevărat un star. Uleiul de nucă de cocos rafinat se poate folosi la gatit, și nu are un gust distinctiv.
Palmier
   Uleiul de palmier este foarte stabil la căldură. Uleiul de palmier rosu este de asemenea stabil, dar merită o mențiune specială pentru densitatea de nutrienti - o mulțime de CoQ10, vitamina E, și APS.
Pește
   Uleiul de pește este un alt una dintre cele mai larg acceptate grăsimi "bune". Acizii grasi Omega-3, EPA si DHA, sunt fără echivoc benefici pentru noi. Ei ajuta la echilibrarea raporturilor noastre O6-O3 și ameliorarea sensibilitatea  la insulină.

Avocado
    Profilul sau de acizi  grasi este similar cu cel al uleiului de măsline, dar are un punct de ardere mai mare, ceea ce face o alegere decentă pentru gătit. Cumpăra-l în sticle de culoare închisă pentru a minimiza oxidarea.
Nuci
   Uleiul de nuci este bogat in Omega-6, sigur, este ideal sa fie folosit în fiecare zi, sau chiar în fiecare săptămână.
Semințe de susan
    Premierul "ulei aromat." Uleiul din semințe de susan, mai ales varianta prăjită, oferă un profil de neegalat și de neînlocuit la gust. Anumite feluri de mâncare asiatice se prepara cel mai bine cu un pic de ulei de susan, puteti adăuga întotdeauna la orice fel de mâncare după preparare. Uleiul de susan conține, de asemenea, o tona de antioxidanti care pot ajuta sistemul imunitar.
Semințe de floarea-soarelui
     Incredibil de ridicat în acizi grasi polinesaturati, cu puțini sau deloc Omega-3 pentru a le echilibra, uleiul de semințe de floarea-soarelui este o alegere destul de rea pentru  coacere, prăjire, și chiar pentru salate. Problema este că e peste tot, și are o reputație de  a fi un ulei sănătos.

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: