vegis.ro%20

Totul despre Salvia officinalis (Sage) si proprietatile uleiului de salvie

salvia-officialisSalvia este o planta foarte interesanta, care este cunoscuta pentru utilizarea sa la gătit. De-a lungul istoriei, oamenii au gătit cu salvie și alte ierburi aromatice pentru a spori aroma mancarurilor. Salvia officinalis (Sage) este considerata a avea proprietăți medicinale și este folosita pentru a vindeca boli comune, cum ar fi dureri de gat si iritatii ale gurii. Aceasta a fost chiar considerata a fi un stimulator al starii de spirit și capabil de a ajuta la concentrare si memorie. Salvia provine din salvere cuvântul latin, care tradus înseamnă "pentru a salva sau pentru a îngriji". În plus, cuvantul "officinalis" inseamna medical.
Beneficii:


1. Proprietăți antioxidante
Cel mai mare beneficiu al salviei este capacitatea acesteia de a inhiba oxidarea lipidelor. Alimentele cu această proprietate sunt mai cunoscute sub numele de antioxidanti. Procesul de oxidare are loc atunci când o moleculă sau atom pierde un electron. Compușii doresc întotdeauna să fie stabili, ceea ce înseamnă că compusul este mulțumit cu suma de electroni pe care o  are. Când procesul de oxidare a lipidelor inlatura un electron de pe compus, molecula devine instabila și extrem de reactiva. Este atât de reactiva din cauza ca "vrea" să câștige un electron pentru a deveni stabila din nou. Aceste specii foarte reactive sunt cunoscute ca radicali liberi. Concentrațiile mari de radicali liberi în organism s-au dovedit a provoca boli cum ar fi ateroscleroza coronariană (rigidizarea arterelor), boala Alzheimer, și cancerogeneză. De asemenea,oxidarea lipidelor s-a dovedit a fi o cauză de alterare a produselor alimentare.


2. Sanatate Mintala
Cercetarile recente au aratat ca salvia poate ajuta de fapt, in unele aspecte ale sănătății mintale. Uleiurile esențiale din salvie s-au dovedit a inhiba enzimele de grup colinesteraza. Aceste enzime sunt prezente în sinapse și descompun neurotransmitatorii, cum ar fi acetilcolina. Acetilcolina este un neurotransmitator important asociat cu reglementarea muschilor scheletici si muschiului cardiac. În plus, acesta este asociat cu învățarea, memoria, și starea de spirit.
Într-un studiu recent, uleiurile esențiale de salvie s-au dat la subiecti în formă de capsule și au fost testate efectele asupra starii de spirit, vigilentei si memoriei. Ipoteza a fost că uleiurile esențiale din salvie ar spori starea de spirit a subiectilor , vigilenta si memoria prin inhibarea enzimelor de grup colinesteraza. În timpul experimentului, unui grup i-a fost dat placebo care nu conținea uleiuri esențiale de salvie, iar alt grup a primit capsule care conțineau uleiuri. După o perioadă de timp scurtă starea lor a fost testata. Subiecții tineri au prezentat o îmbunătățire a starii de spirit, împreună cu o crestere a calmului și vigilenței. Subiecți vârstnici au arătat o mai mare îmbunătățire a atenției. Grupul care a primit placebo nu a aratat nici un pic de îmbunătățire. Ei au ajuns la concluzia că uleiurile esențiale de salvie au ajutat la imbunatatireaa starii de spirit, vigilentei si memoriei prin inhibarea enzimelor de colinesteraza, dar este nevoie de investigatii suplimentare pentru a determina alte mecanisme care ar putea provoaca progrese în domeniul sănătății mintale.


3. Anti inflamatorii
Uleiurile esențiale de salvie reduc inflamatia. Unul dintre principalii compuși care o face cel mai util împotriva inflamației este acidul ursolic. Aceste uleiuri esențiale sunt secretate de plante și sunt utilizate într-un tratament topic pentru a reduce umflarea. În plus, Sage ajuta la reducerea inflamatiei in gat. In medicina traditionala, ceaiul care a fost preparat din frunze de salvie a fost folosit pentru a ajuta impotriva durerilor de gât.


4. Antimicrobian
Uleiurile esentiale din salvie și multe alte plante aromatice pot avea proprietăți antimicrobiene. In medicina traditionala mai ales, salvia a avut un efect asupra durerii în gât și inflamației. Uleiurile esentiale de salvie afecteaza bacteriile prin schimbarea membranelor celulelor lor și provoacă dezechilibre ale fluxului de ioni și enzimelor care duc la moartea bacteriilor.

Salvia se gaseste sub forma de ceai,uleiuri,pasta de dinti,spray,creme,tinctura,etc.

 

Alevia ceai salvie 60g

 

 

ceai-de-salvie

 

Descriere:1a1 pret plafar

Mareste secretia biliara, antiinflamator intestinal, calmant al sistemului nervos, expectorant, hipoglicemiant, sedativ usor, cicatrizant. Efect benefic in dischinezie biliara, enterocolita, raceala, gripa, stomatite, gingivite, menstre neregulate, tulburari de menopauza, transpiratii excesiv. Ceai vrac 60g.

Mod de preparare:

Infuzie din 1 lingurita la 1 cana cu apa clocotita, se lasa acoperit.

 
Mod de administrare:

Uz intern: 3 cani pe zi. Uz extern: Se face gargara cu infuzia si se aplica comprese.

 Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: