vegis.ro%20

Ulei de Canepa(Cannabis sativa) presat la rece, Beneficii Antitumorale, Reduce Tensiunea Arteriala

ulei-de-canepa-beneficiiDespre cânepă (Cannabis sativa) se ştie, în general, că este o specie de plantă ale cărei frunze şi flori conţin o substanţă chimică cunoscută sub numele de THC (tetra-hydro-cannabinol), care provoacă celui care o fumează sau o ingerează o stare de euforie. Marijuana (cum este numit amestecul de frunze şi flori uscate ale plantei) este cel mai comun drog ilegal. Majoritatea oamenilor nu ştiu însă că planta de cânepă poate fi şi extrem de utilă în alimentaţie, fiind mai mult decât benefică pentru sănătate dacă este folosită corespunzător.

Singurul care conţine acid gamma-linolenic

Proprietăţile uleiului de cânepă sunt încă puţin cunoscute în România. În ţări precum Canada, Marea Britanie sau Germania, el este folosit constant în alimentaţia naturistă. În plus, este singurul ulei vegetal comestibil care conţine acid gamma-linolenic.

Efectele acizilor graşi esenţiali asupra sănătăţii sunt multiple: antiinflamatoare, anticancerigene, scad colesterolul, tratează dermatitele, accelerează metabolismul şi ajută la arderea grăsimilor. Conţine cei doi acizi graşi polinesaturaţi esenţiali - acidul linoleic Omega 6 şi alpha-linoleic Omega 3 - într-un raport de 3:1, optim pentru organismul uman.

De ce este atât de important acest raport? Dezechilibrul în alimentaţie dintre Omega 6 şi Omega 3 predispune la obezitate, oboseală, depresii, la boli cardiovasculare şi la îmbolnăvirea pielii. S-a observat că, în alimentaţia modernă, raportul dintre cei doi acizi graşi esenţiali ajunge până la 20:1, departe de nivelul optim.

Are capacităţi antitumorale

În plus, faţă de acizii graşi în raportul ideal, uleiul de cânepă conţine alte substanţe valoroase din punct de vedere terapeutic. Cannabinolul are efecte antiepileptice, antiinflamatorii şi antibacteriene. Beta-sitosterolul reduce colesterolul, este antiviral şi antifungic, iar tocoferolul, care este de asemenea prezent în uleiul de cânepă, are efecte antioxidante demonstrate. Majoritatea tocoferolilor folosiţi în suplimentele nutritive cu vitamina E sunt de tipul alpha-tocoferol. Uleiul de cânepă conţine şi gamma-tocoferol, care are efecte anticancerigene, în special în cazul tumorilor la colon. Terpenele, aflate de asemenea în compoziţia uleiului de cânepă, au efecte antiinflamatoare şi citoprotective.

Reduce tensiunea arterială

Probleme cardiovasculare: uleiul de cânepă joacă un rol important în menţinerea sănătăţii cardiovasculare. Faptul că uleiurile Omega 3 reduc trigliceridele şi niveul de colesterol a fost demonstrat în numeroase studii. Acizii graşi Omega 3 sunt, de asemenea, eficienţi în micşorarea tensiunii arteriale şi în diminuarea nivelului de fibriogen, un marker-cheie în ateroscleroză.

Menţine flexibilitatea membranelor celulare

Uleiul de cânepă furnizează acizii graşi necesari în menţinerea sănătăţii şi a flexibilităţii membranelor celulare, având totodată proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriene. Numeroase studii clinice arată că acizii graşi esenţiali pot da rezultate bune în tratarea multor afecţiuni alergice cronice şi inflamatorii, de tipul eczemelor şi psoriazisului.

Adjuvant pentru copii

Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (care izolează celulele nervoase). La copii, Omega 3 şi Omega 6 sunt extrem de importanţi pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului şi a funcţiilor cognitive. În plus, constituie un tratament adjuvant în cazul hiperactivităţii, al altor probleme comportamentale.

Aduce un echilibru hormonal

Fiind singura sămânţă comestibilă care are acid gamma-linolenic, uleiul de cânepă este benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei, dacă este consumat pe termen lung. În plus, clorofila conţinută este bogată în magneziu şi extrem de folositoare organismului. Acizii graşi Omega 3 contribuie şi la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Uleiul de seminţe de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice (de exemplu, artrita reumatoidă).

Ulei canepa 500ml Canah

 

ulei-de-canepa-pret

 1a1 pret plafar

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu ca si vizitator

0
terms and condition.

People in this conversation

Comentarii (7)

 • Guest - Mihaela

  Ca urmare a tratamentului cu prednison am început sa am dureri de articulații. Am 6 zile de când iau ulei de cânepa și durerile s-au ameliorat vizibil.

  0 Like Short URL:
 • Guest - Alex

  Uleiul din seminte de canepa e bun la facut cartifi prajiti si de pus in salata. Uleiul din flori de cannabis ar fi antitumoral, doar ca e destul de ilegal... nu mai faceti sperante la lume...

  0 Like Short URL:
 • Guest - Livia

  De unde pot cumpăra uleiul de canabis....Am înțeles tratează cancerul

  0 Like Short URL:
 • Guest - Livia

  Ma interesează ulei de canabisul de unde se poate cumpăra ....Am înțeles tratează cancerul

  0 Like Short URL:
 • Guest - Corina Zaragiu

  Buna ziua.
  Va rog sa ma ajutati daca se poate sa gasesc ulei de canabis.
  Am cancer, recidivat, sunt inca in stadiul in care mai pot fi tratata si asta stiu ca ma poate ajuta.
  Rog raspuns serios pe email: k.zara@yahoo.com

  0 Like Short URL:
 • Guest - Adrian

  ”Ulei de Canepa(Cannabis sativa) presat la rece, Beneficii Antitumorale, Reduce Tensiunea Arteriala”, proprietăți anticancerigene, tratarea psoriazisului, a hiperacidității, a tensiunii, baliverne, aberații, înșelătorii. Oameni fără niciun Dumnezeu care profită de necazul unora pentru ași vinde lăturile.

  0 Like Short URL:
 • Guest - mar

  Uleiul de cânepă obţinut prin presarea la rece a seminţelor de cânepă este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri naturale. Din pacate sunt putine locuri de comercializare a acestuia. Eu, personal am cumparat de la ferma in Dor Marunt, jud Calarasi. Sunt multumit de rezultatele obtinute pana acum la problemele cu parul , precum si cu colesterol marit pe care il aveam. Si printr-o alimentatie echilibrata acesta s-a echilibrat in mare masura. Va multumesc

  0 Like Short URL:

Stickies

 • Momentan nu sunt comentarii

Lovies

 • Momentan nu sunt comentarii

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite

Reclama: